Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online kursus, hvor underviser og deltager mødes via nettet. For at kunne deltage i et webinar, er det nødvendigt, at du har en computer, tablet eller andet med adgang til internettet. Webinarer kan derfor tilgås hjemmefra, fra arbejdspladsen eller lige hvor det passer dig bedst.

Læsetid: 3 minutter

Webinar definition

Et webinar er en online præsentation, hvor foredragsholderen bruger sin computer eller mobiltelefon til at vise et dias eller en præsentation, mens tilhørerne kan se, høre og stille spørgsmål via chat eller telefon.

Webinarer bruges ofte af virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at holde kurser, konferencer og andre arrangementer for store grupper af mennesker. De er også en populær måde for virksomheder at præsentere nye produkter eller tjenester.

Webinarer kan være interaktive, hvilket betyder, at tilhørerne kan bruge deres computer eller mobiltelefon til at gøre det, der kaldes “virtuelle hænder-on” aktiviteter. Disse aktiviteter kan omfatte at deltage i en undersøgelse, spille et spil eller downloade en fil.

Webinarer kan også være “passive”, hvilket betyder, at tilhørerne ikke kan interagere med hinanden eller præsentationen. I stedet for at se og høre præsentationen, læser de bare den tekst, der vises på deres computer eller mobiltelefon.

Webinarer er en af de mest effektive måder at nå en stor gruppe mennesker på én gang. De fleste webinarer kan optages, så folk, der ikke kan deltage i det levende arrangement, kan se det på et senere tidspunkt.

Hvordan bruges webinars?

Webinar er en kort for webbaseret seminar. Et webinar er en online præsentation, hvor deltagerne kan se og høre hinanden, og der er normalt også en chat-funktion. Webinarer kan bruges til mange forskellige formål, herunder undervisning, forskning, konferencepræsentationer, produktlanceringer og meget mere.

Hvorfor er webinars vigtige?

Webinar er en vigtig kommunikationsform, fordi den giver mulighed for at oprette en direkte forbindelse mellem udbyder og kunde. På en webinar kan man se og høre hinanden, og der er gensidig interaction, hvilket gør det til en mere personlig kommunikationsform end for eksempel e-mail eller sociale medier. Webinar er også en effektiv kommunikationsform, fordi den giver mulighed for at nå mange mennesker på én gang. En webinar kan let deles og genses, og den kan også bruges til at oprette forbindelse til mennesker, der ikke er i samme rum.

Webinar er en fleksibel kommunikationsform, fordi den kan tilpasses den enkelte kunde eller bruger. På en webinar kan man nemt tilpasse indholdet, så det passer til den enkelte kundes behov, og man kan også tilpasse lyd og billede, så det passer til den enkelte kundes forbindelse.

Webinar er en kommunikationsform, der giver mulighed for at skabe en direkte forbindelse mellem udbyder og kunde, og den er også effektiv og fleksibel. Webinar er derfor en vigtig kommunikationsform for virksomheder og organisationer, der ønsker at nå ud til deres kunder og brugere på en effektiv og fleksibel måde.

Kom nemt i gang med et webinar

Til et webinar kan du gøre dine deltagere klogere på et bestemt emne. Som “vært” for webinaret, er det eneste, der er nødvendigt for at få webinaret på benene, en computer, et webinar-program, mikrofon og internetforbindelse. Derfor er der også mulighed for næsten ubegrænsede pladser til dit webinar.

Webinarer som effektiv salgskanal

Udover at bruge webinarer til at formidle information, er det også en effektiv salgskanal, hvor der er mulighed for at præsentere de produkter og ydelser, du tilbyder. I dag bruger mange virksomheder webinarer til at give dybdegående information vedrørende det, de sælger. Via webinarer er det muligt at opbygge et langsigtet og personligt forhold til dine kunder. Hvis du kan formidle viden til deltageren indenfor et givent emne, vil deltageren i højere grad stole på dig og være tilbøjelig til at købe dine produkter eller services.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.