Få profitabel vækst

YouTube-annoncering

YouTube Ads

Vækst med YouTube-annoncering

Indholdsfortegnelse

Vidste du, at YouTube er verdens næststørste søgemaskine? Ja, det er korrekt. Udover Google selv er YouTube den næststørste. YouTube er ejet af Google, og det betyder også, at hvis du vil annoncere på YouTubes platform, foregår det via Google Ads-panelet.

Vi ser et stort potentiale for YouTube Ads til branding og som en stærk konkurrent til andre performance-marketing kanaler.

YouTube Vs. TV

Youtube annoncering

Kigger vi på global data, kan vi se, at TV stadigvæk er en rigtig vigtig kanal, hvis vi gerne vil have en brugers opmærksomhed. Her ser vi, at TV ses 1.25 milliarder timer dagligt, mens YouTube – alene
som isoleret kanal, har 1 milliard daglige videotimer. YouTube markedsføring er altså virkelig værd at holde øje med – og overveje i sin markedsføringsindsats. Måske I endda allerede selv bruger YouTube Ads i det daglige?

Hvis ikke, så kender I helt sikkert mange, der gør.

Hvem er på platformen?

YouTube har over 2 milliarder brugere. Det svarer til mere end halvdelen af verdens befolkning, som er online. Det har bl.a. medført, at YouTube er det website med næstmest trafik i verden, kun overgået af…

– Google.

Andelen af danskere på platformen

Der er flere annoncører, der tror, at det kun er børn og unge, der er på YouTube.

Det er ikke korrekt.

Det er alle, der er på YouTube. Ovenfor ses andelen af danskere, der bruger platformen. Det illustrerer tydeligt, at alle målgrupper bruger platformen.

Sådan skaber du den perfekte video til YouTube Ads

Med så meget videoindhold på internettet, og muligheden for at springe over de fleste YouTube-ads, er det vigtigt at fokusere på videoindhold af høj kvalitet. Tænk på kvalitet som noget, der ikke føles som den typiske annonce, som oftest medfører irritation eller forstyrrelse.

Om det er en overbevisende historie eller en vittighed, der får jeres publikum til at grine, er ikke afgørende — så længe folk bliver interesseret. Inkludér mennesker og oplevelser, som folk kan relatere til, så det føles naturligt og originalt.

Vi vil nu gøre dig klogere på, hvordan I producerer den perfekte video til YouTube markedsføring. Til det har vi lavet et meget simplet framework: Hook, Value og CTA.

Men først!

Start med at definere jeres målgruppe og formålet med videoen. Arbejd jer derfra baglæns fra CTA til Value og til sidst til Hook. Det giver de bedste forudsætninger for den perfekte video og den bedste strategi til YouTube-annoncering.

Hook

En skarp Hook er noget af det vigtigste i en video, da det kan få den til at performe markant bedre. Seerne skal have en grund til, hvorfor de skal se videre. De er altså ikke (tro det eller ej) på YouTube for at se netop jeres annonce.

De er på YouTube for at se det indhold, som er på selve platformen. Og det er præcis derfor, at vi skal overbevise dem om, at de skal se netop jeres video.

Det kan I blandt andet gøre ved at tale direkte til personen eller til en pain, som de har. Noget der gør, at de har lyst til at fortsætte med at se videoen. Det kan også være et overraskelsesmoment eller noget humoristisk. Noget der giver brugeren lyst til at se, hvad der sker efterfølgende.

Value

Value handler om at skabe værdi. Selvom det er en annonce for dit produkt, så sørg for at giv brugerne noget værdi i videoen eller i det, de kan klikke sig ind til.

Det kan bl.a. være i form af underholdningsværdi, eller det kan komme gennem direkte læring.

Ofte handler det om at skabe en balance ved at give dem værdi i form af viden i videoen, samtidig med at noget information tilbageholdes, så brugerne i større grad får lyst til – eller brug for – at klikke ind på evt. jeres website, for at opnå den fulde værdi inden for et specifikt område.

CTA

Som med alt andet marketing er det også ved YouTube-annoncering vigtigt at have en opfordring til handling i form af en simpel og direkte CTA (call to action). Find ud af, hvad formålet med din video er. Er det eksempelvis, at brugeren skal tilmelde sig jeres nyhedsbrev eller skal købe et specifikt produkt på jeres website.

Sørg for at få det budskab med i afslutningen af din video, så du kan hjælpe brugeren på vej derhen, hvor du ønsker.

Overvej placeringen af dit indhold

På YouTube er der flere elementer lagt ovenpå din annonce. Derfor skal du strategisk overveje, hvor i dine videoer du placerer dit indhold i form af tekst og graik.

Det er illustreret her:

Få bedre videoresultater med disse 7 tips

For at få succes med annoncering på YouTube er videomaterialet afgørende. Uden de rette videoer er det svært at opnå det fulde potentiale, som findes ved YouTube Ads.

Vi giver dig her de 7 bedste tips til bedre videoresultater:

 • Skræddersy videoerne til kunderejsen
  Producér unikke videoer ud fra hvor i kunderejsen, brugeren befinder sig.
 • Forklar fordelene – ikke features
  Fokusér på hvilke fordele, brugeren får fra jeres produkt – og ikke hvad produktet kan.
 • Introducér jeres brand tidligt
  Inden for de første 5 sekunder skal jeres brand være vist, så brugerne har større chance for at huske jer.
 • Skab en emotionel relation
  Annoncører, der skaber en emotionel reaktion, får højere brand recall og opnår en forstærket reaktion.
 • Splittest på kreativer
  Test jer frem til hvilke hooks, values og indhold, der virker bedst på de forskellige stadier i kunderejsen.
 • Skab en bedre stemning ved brug af lyd
  95 % ser YouTube-videoer med lyd, og det er derfor et vigtigt redskab i at skabe en bedre video.
 • Visualiser din CTA
  Vis med grafik eller bevægelse hvor på annoncen, brugeren skal trykke for at komme til dit website.

Tilpas dine videoannoncering efter device

Har du overvejet, hvorfra brugeren ser dine YouTube Ads?

Der kan være stor forskel på effekten af dine videoer, alt efter hvilket device brugeren ser videoen fra. Vi har derfor samlet fire punkter, som du bør overveje, når du producerer videoer til smartphones.

 • Film tæt på
  Er der personer eller andre vigtige elementer med i din video, så er close ups en fordel
 • Videoernes længde
  Brug hurtige klip og videoer mellem 12-30 sekunder for at holde brugernes opmærksomhed
 • Film et lyst sted
  Brug lyst materiale til videoer på små skærme for den største effekt. Film f.eks. i dagslys eller brug LED-lamper.
 • Tydelig tekst
  Sørg for at tydeliggøre dine budskaber, tekst og grafik ved at forstørre dem på smartphones.

Introduktion til målgrupper

Når du skal i gang med din YouTube-annoncering, skal du som annoncør tage stilling til hvilke målgrupper, du vil annoncere mod. Det er altså her, vi går ind og specificerer, hvem det er, som skal se dine annoncer.

Annoncerne kan bl.a. målrettes efter:

Keywords

På samme måde som Google annoncering, hvor man ønsker at få vist sine annoncer, når brugerne anvender bestemte keywords.

Demografi

Målret ud fra demografiske forhold såsom alder, køn og forældrestatus

In-Market

Målret dine annoncer mod personer, der har vist købsinteresse for noget specifikt. Det kan eksempelvis være personer, hvis adfærd indikerer, at de er i markedet for at finde en ny computer.

Affinity

Du har mulighed for at målrette dine annoncer mod specifikke emner. Det kunne være emner, der omhandler biler.

Channels

Få vist dine annoncer på specifikke YouTube-kanaler. Eksempelvis hvis I sælger Nike fodboldstøvler, så ville det være oplagt at målrette jeres annoncer mod vidoer med Ronaldo, som ofte ses af unge fans, der selv spiller fodbold.

Custom intent

Udfra jeres konkurrenters domæner kan I få Google til at lave det hårde arbejde og finde personer, der ligner dem, der har besøgt jeres konkurrenters sider og målrette dem.

Similar Audiences

Udover de målgrupper vi allerede har givet dig indsigt i, vil vi nu gå i dybden med en sidste målretningsmulighed.

3 målgrupper gennem Similar Audiences

1.

Den mest oplagte mulighed for at lave et similar audience er baseret på dine nuværende kundedata.

Du kan udvælge de vigtigste 20 % af dine kunder (afhængig af om volumen er stor nok). Segmentér eksempelvis på kundedaten ud fra livtidsværdi, og derudfra kan Google finde flere med en lignende profil.

2.

Noget andet, som du kan gøre brug af, er e-mailadresser.

Her kan du eksempelvis danne et similar audience-segment ud fra alle, der modtager jeres nyhedsbrev, og dermed finde andre, der minder om dem.

3.

Slutteligt kan der laves et similar audience ud fra alle, som har besøgt jeres website.

Det smarte ved netop det segment er, at man kan gå ind og kigge lidt mere intelligent på den data, I har til rådighed.

Eksempelvis kan I lave en målgruppe kun med de brugere, der har besøgt nogle bestemte sider (fx bestemte produktkategorier).

Hvis I ikke har kundedata nok til at lave et similar audience, så kan I altid gå længere tilbage i kunderejsen og lave et segment ud fra alle dem, som f.eks. har påbegyndt checkout-flowet eller besøgt jeres kontakt side.

Målgruppevalg i en marketingfunnel

YouTube Ads giver mange muligheder inden for segmentering, så derfor har vi givet et forslag på, hvilke målgrupper vi ville anvende på de forskellige stadier i en marketingfunnel:

Remarketing List

Hvis du gerne vil eksponere din YouTube-annoncering mod tidligere besøgende, skal du først oprette nogle målgrupper.

Det kan du gøre ved at oprette målgrupper i Google Analytics, som du importerer ind på din Google Ads-konto og bruger i din YouTube markedsføring.

Først skal du i din Google Analytics sikre, at du har linket din konto sammen med din Google Ads-konto.

Når du har gjort dette, kan du navigere til fanen “Audiences” eller på dansk kaldet “Målgrupper”.

Herefter kan du oprette nye målgrupper på tidligere besøgende.

Vælg “All Users”.

Du kan her vælge at gå helt op til 540 dage tilbage, hvis du ønsker det.

Sådan tilføjer du målgruppemålretning på din YouTube-kampagne

Klik ind på din YouTube-kampagne. Vælg “Målgrupper” og vælg “Gennemse”. Herefter skal du klikke på “(Remarketing og tilsvarende målgrupper)”.

Vælg “Besøgende på website”, hvorefter du kan vælge dine målgrupper, som du oprettede i Google Analytics.

Opsætning af frekvensbegrænsning

Du skal være opmærksom på, at hvis du ikke sætter en frekvensbegrænsning, kan du risikere at eksponere den samme videoannonce til den samme bruger mange gange i løbet af en dag.

Derfor kan det være en god idé at opsætte en frekvensbegrænsning, så vi sikrer os, at den samme bruger ikke modtager den samme annonce alt for mange gange.

En af grundende til, at det oftest kan være en god idé er, at hvis du eksponerer den samme bruger for den samme annonce for mange gange, kan det koste dig dyrt ift. pris for eksponeringer eller visninger – og derudover kan brugeren blive irriteret over at se den samme YouTube-annonce flere gange.

Derfor skal du selvfølgelig passe på dit brand. Det er også med til at sikre, at kunden ikke bliver immun overfor annoncerne, da det kan gøre, at kunden til sidst ser din annonce som “støj”.

Alt efter dine egne krav til hyppighed kan du selv vurdere, hvad dit eksponeringsloft skal være.

Indtaster du fx 1 ved en kampagne, vil det betyde, at den samme bruger maks kan se annoncerne i din kampagne én gang per dag.

Eksempel på In Market Audience

Lad os forestille os, at vi var e-commerce manager for en webshop, der sælger hårprodukter, som gerne vil vise sine YouTube-annoncer frem til folk, der rent faktisk er interesseret i vores produkter.

Det man kan gøre er at taste sit primære søgeord ind (i det her tilfælde hårprodukter), hvorefter Google vil tage udgangspunkt i den søgeordshensigt, brugeren har i søgemaskinen.

Det vil sige, at når du er inde i din YouTube-kampagne, kan du sikre dig, at alle dem, som får vist videoannoncen, kun er personer, der rent faktisk har søgt på hårprodukter i Google.

Så selvom de ikke kender til dig eller har besøgt dit website, så kan du stadig sikre dig, at dem, der er på markedet efter din service eller produkter, rent faktisk får eksponeret dine YouTube Ads – og det kan være super effektivt!

Introduktion til annonceformater

Bumper Ads

Bumper Ads er helt korte videoannoncer på 5-6 sekunder, som brugeren bliver eksponeret for.

Formatet bruges primært til brand awareness til top funnel eller til brand recall og engagement med din målgruppe.

Trueview In-stream

Den næste, som er en af vores favoritter, er TrueView in-stream.

TrueView in-stream Ads betaler du først for, hvis der bliver set mere end 30 sekunder af videoen. Det giver selvfølgelig den fordel, at hvis man som bruger har valgt at skippe annoncen, så betaler annoncøren ikke for visningen.

Hvis du skal bruge dette format, bør din videolængde derfor altid være over 35 sekunder, for at sikre det maksimale output.

Non Skip

Non Skip er det annonceformat, brugeren ikke kan springe over.

Her tvinges brugeren til at se en videoannonce på op til 20 sekunder. Så her kan du virkelig få dit budskab ud og sikre, at du fastholder din målgruppe.

Men husk på dit brand, og sørg for at udarbejde en annonce, som brugeren finder interessant.

Masthead

Masthead er den sidste, og det er umiddelbart det dyreste annonceformat på YouTube, hvor man køber en reklame på YouTubes forside.

At få sin annonce på forsiden en hel dag koster et engangsbeløb, og prisen varierer naturligvis alt efter, hvad land og område, du vil annoncere på.

I Danmark starter engangsbeløbet på 150.000 kr. for at komme på forsiden af YouTube.

Se her, hvis du arbejder med e-commerce

Med kampagnemålretningen Trueview for Shopping har du mulighed for at tilføje produkter, som bliver vist ved siden af din videoannonce.

I eksemplet kan du se, hvordan der bliver vist en række produkter i højre side.

Fordelen er her, at du har mulighed for at fremvise dine produkter og dets detaljer gennem en visuel præsentation og storytelling i videoen. Bliver brugerne inspireret i videoen, og formår den således at vække en interesse for dit produkt undervejs – så har brugerne mulighed for at klikke direkte ind på produktet, for at undersøge det nærmere.

Og endnu vigtigere: At købe produktet.

Det er noget, vi ser rigtig gode resultater på for flere af vores kunder, hvis de har noget godt og velproduceret materiale i forhold til YouTube-annoncering.

Som vi tidligere har været inde på, har YouTube været kendt som et awareness medie. Men sådan er det ikke længere!

YouTube er blevet et konverterbart medie, og det hjælper Trueview for Shopping med, da du kan vise dine produkter ved siden af videoen. Og det er jo selvfølgelig super effektivt for webshops.

Kampagnestruktur

Når du som annoncør skal i gang med YouTube annoncering, kan det virke som en uoverskuelig opgave. Vi giver dig derfor et eksempel på, hvordan kampagnestrukturen i YouTube Ads kan se ud.

Målsætningen med nedenstående kampagnestruktur er at øge salget eller antallet af leads. Derfor er budstrategien maximér konverteringer. Det giver Google en klar indikator af, at budgettet skal anvendes til at få flest mulige konverteringer.

For at få optimal performance og give YouTube de bedste forudsætninger, anbefaler vi et dagligt budget på minimum 20 gange tCPA. Vil I opnå den bedste performance, og tillader jeres budget det, kan I med fordel gå efter et budget på 30x tCPA eller højere.

Er du en e-commerce, bør du vælge annoncetypen TrueView for shopping – ellers bør du vælge TrueView In-stream.

Splittest af målgrupper

Hvis dataen er tilstrækkelig, er den oplagte målgruppe: Similar Audience. Similar Audience-målgruppen kan splittestes op mod en Costum Intent-målgruppe.

Eksempelvis kan I lave et Similar Audience ud fra nuværende kunder, samt en Costum Intent-målgruppe baseret på jeres top fem største konkurrenter.

Optimér for øget performance

I den enkelte målgruppe kan der blandt andet optimeres ved en eliminering af bestemte personer med en vis alder, køn eller fra et bestemt device, som ikke har nået den rette performance.

Opbygning af marketingfunnel

Valget af annonceformat afhænger blandt andet af, hvilket stadie brugeren befinder sig på i jeres marketingfunnel.

Nogle annonceformater kan altså med fordel bruges tidligt i processen, mens andre bedst henvender sig til brugere, som er længere i købsprocessen.

Som det ses på nedenstående illustration er Masthead, TrueView for Reach, Bumpers og Non skip de formater, der med fordel kan anvendes for at skabe awareness – altså skabe opmærksomhed fra nye potentielle købere. I forlængelse heraf vil det være budstrategierne tCPM, vCPM og CPD, der med fordel kan anvendes.

Det næste stadie i din marketingfunnel er consideration, hvor brugeren har vist interesse. Her vil det således være TrueView Discovery og TrueView In-stream, du bør anvende.

Under consideration vil den bedste budstrategi være at bruge CPV (cost per view).

Slutteligt i jeres marketingfunnel er action, som betegnes som købsklare brugere, der har besøgt jeres website eller vist interesse for jeres produkt.

Her opfordrer vi til at bruge annonceformaterne TrueView for In-stream, TrueView for Action eller TrueView for Shopping. Her skal budstrategien enten være tCPA eller Max konv. for maksimal performance.

YouTube Lead Form Ads

YouTube Lead Form Ads er en effektiv form for leadgenerering til enten at skaffe direkte leads eller anskaffe billige e-mails til jeres e-mail marketing.

Muligheden taler ind i “Zero Friction Future”, hvor den online brugerrejse simplificeres og skaleres ned til at kræve så få handlinger eller klik som muligt.

Du kender måske allerede til formularer på Facebook, hvor man kan indtaste sit navn og e-mail og blive kontaktet af et firma via en annonce. Facebook Lead Gen-annoncer er utrolig populære, og det her minder lidt om det.

Ligesom da Facebook Lead Ads kom til Danmark, kan tilvænningen af YouTube Lead Form Ads kræve lidt tålmodighed, før det for alvor bliver en effektiv kanal, da brugerne først skal vende sig til det.

Sådan ser det ud, når man skal oprette en formular:

Med YouTube Lead Form Ads er det nemt og effektivt for brugeren at tilføje sine informationer, og det gør det nemt for dig som annoncør at få brugerens oplysninger.

Det er også en fordel for YouTube, fordi alle medieplatforme kæmper med udfordringen:

“Hvordan får vi vores brugere til at blive og bruge endnu mere tid på vores platform?”

Det er klart, at hvis man sender trafikken ud af YouTube, sendes brugeren ud af platformen. Jo mere tid man bruger på platformen, desto flere penge er der at generere for platformen fra annoncører.

Men det kræver den rigtige approach, til hvordan man kan bruge det. Forestil dig f.eks., at du skal markedsføre et ejendomsprospekt og kan bruge YouTube Ads til at inspirere med video af boliger, hvorefter du med YouTube Lead Form Ads kan opfordre brugeren til at downloade et katalog.

Herunder kan du se en forhåndsvisning af en Lead Form:

Automatisér din lead håndtering

Det kan være, du har et e-mail marketingprogram eller CRM, som du vil have dine leads ind igennem. Du kan f.eks. benytte Zapier til at opsætte en integration, der automatisk sender dine leads til dit system. På den måde slipper du for at bruge manuel tid på håndtering af leads. Find mulighederne gennem Zapier her.

Bonus tip til din annoncering på YouTube

I dette afsluttende afsnit vil vi vise dig, hvordan du udnytter data fra din YouTube-annoncering.

Det kan være super effektivt og smart, da de visninger du betaler for aldrig vil være helt tabt, da du kan bruge den data i din videre annoncering.

Brugernes adfærd kan være et udtryk for, at de er interesseret, men måske endnu ikke har foretaget en handling. Med et segment kan vi sikre os, at vi gemmer dataen på de specifikke brugere, der har set din videoannonce, og så kan du annoncere mod dem på et senere tidspunkt.

Her skal du dog sikre dig, at din YouTube-konto er tilknyttet din Google Ads-konto.

Derefter skal vi ind i værktøjslinjen og vælge “Målgruppeadministrator”. Herunder har vi mulighed for at opsætte nogle målgrupper ud fra de brugere, der har set dine videoannoncer.

Du vælger “målgruppelister” og klikker på “+”.

Herunder vælger du “YouTube-brugere”, som er personer, der har integreret med din YouTube-kanal eller YouTube-videoer.

Herinde vil vi anbefale, at du opsætter målgrupper på personer, der har set en af dine videoer.

Det gør du ved at vælge “Så en video (som annonce) fra en kanal”. Disse lister har du f.eks. mulighed for at bruge i søgenetværket.

Det kan eksempelvis være, at du vil byde højere for personer, der har set dine videoer, hvis de søger på et af dine keywords i Google.

Det gør du ved at vælge en søgekampagne og vælge “Målgrupper”. Under målgrupper er det vigtigt, at du vælger “Observation”, da det giver mulighed for at justere buddene.

Herefter kan du vælge “YouTube-brugere” og finde din nye målgruppe, som du oprettede.

Kom godt i gang med YouTube Ads

Vi håber, at du har nydt læsningen af blogindlægget her, og at det har været brugbart, samt givet dig inspiration til, hvordan du kommer i gang med YouTube-annoncering. Det kan også være, at du kan bruge vores viden til at forbedre dit nuværende YouTube Ads-setup.

Joachim Stenskrog
Skrevet af 
Team Lead & Senior Paid Search Specialist

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.