Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et domæne?

Et domæne er dit navn udadtil på internettet. Det er navnet, der står i URL-adressefeltet. Et domænenavn kaldes også for Second Level Domain (SLD).

Læsetid: 2 minutter

Domæne betydning

Et domæne består af et navn og en endelse – dit domæne og efternavn (TLD). Dit domænenavn henviser til det, der står i din URL-adresse. Det der står mellem “www” og domæne efternavnet eller -endelsen. 

Mange former for domænenavne eller -endelser er landebaseret. F.eks er .dk lig med Danmark, .se er lig med Sverige og .de er lig med Tyskland. Dette gør, at efternavnet er rettet mod det land hjemmesiden retter mod. 

Der findes også efternavne, som henvender sig til flere lande. F.eks .com (internationalt) og .eu (Europa).

Domænenavne er registreret af virksomheder kaldet domæneudbydere. Når du registrerer et domænenavn, er det dit i en periode, som du betaler for. Du kan forny domænenavnet, når det udløber, men hvis du ikke gør det, kan andre registrere det.

Domænenavne kan registreres med forskellige endelser, såsom “.com”, “.net” og “.org”. Domænenavne kan også registreres med landekoder, såsom “.uk” og “.us”.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan bruge dit domænenavn. Du kan bruge det til at oprette en hjemmeside, en blog eller en email-adresse. Du kan også bruge det til at sende og modtage betalinger online.

Domænenavne er et vigtigt aspekt af online-tilstedeværelse for virksomheder og enkeltpersoner. Et godt domænenavn kan hjælpe dig med at skabe en stærk online-tilstedeværelse, der vil hjælpe dig med at nå dine mål.

Hvordan bruges domæne?

En domæne er et navn, der er tilknyttet en bestemt IP-adresse. Domænenavnet kan bestå af bogstaver, tal og/eller bindestreger. Et domænenavn fungerer som en adresse, der peger på et bestemt sted på internettet. Når du indtaster et domænenavn i din browser, vil den forbinde til den tilhørende IP-adresse og vise indholdet på denne side.

Domænenavne bruges til at finde hjemmesider. Når du indtaster et domænenavn i din browser, vil den forbinde til den tilhørende IP-adresse og vise indholdet på denne side.

Domænenavne bliver registreret af virksomheder eller privatpersoner, der har behov for at bruge et bestemt navn på internettet. Når du registrerer et domænenavn, bliver det dit ejendom, og du kan bruge det så længe, du ønsker.

En IP-adresse er en unik adresse, der tildeles hver enkelt computer, der er forbundet til internettet. IP-adressen består af en række tal, der er separeret af punktummer. Når du indtaster et IP-adresse i din browser, vil den forbinde til den pågældende computer og vise indholdet på denne side.

Hvem er ejer af domænenavnet?

Du er ikke som sådan ejer af dit domænenavn. I det du registrerer dit domænenavn, ejer du det ikke. Det er faktisk kun “dit”, så længe du betaler dit periodegebyr – da har du brugsretten til domænet.

Hvor køber man domænenavn?

Domæner købes hos hostingvirksomheder, hvor de også efterfølgende ligger. Med hensyn til .dk domæner, er det kun godkendte forhandlere der må sælge domæner. Her i landet har vi en virksomhed, DK Hostmaster, hvor alle .dk domæner ligger hos. 

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.