Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et XML sitemap?

En XML sitemap er en oversigt over alle websider på et website, der er tilgængelige for søgemaskiner. XML står for eXtensible Markup Language.
En XML sitemap kan gøre det lettere for søgemaskiner at finde og indeksere alle websider på et website. Dette er især vigtigt, hvis dit website har mange sider, der ikke er direkte tilgængelige via links fra andre sider.
Sitemapet skal altid placeres i website-rodmappen, og den skal have en .xml-udvidelse.
Det kan være en god ide at have, hvis man ønsker at få sit website indekseret så hurtigt og effektivt som muligt.

Læsetid: 2 minutter

XML sitemap definition

Et XML-sitemap er en oversigt over alle de sider, der er på et website. Det er en slags kort over sitet, der viser, hvilke sider der er, og hvordan de er forbundet med hinanden. XML-sitemaps bliver brugt af søgemaskiner til at finde og indeksere sider på et website. De er ofte tilgængelige via en særlig URL, f.eks. sitemap.xml.

Hvordan bruges XML sitemap?

Et XML sitemap er en oversigt over alle de sider, der er på et website. Den gør det nemmere for søgemaskiner at finde og indeksere siderne.

Et XML sitemap skal være i XML format, og den skal indeholde en liste over alle de sider, der er på et website. Hver side skal have en unik URL, og der skal være angivet, hvor ofte siden bliver opdateret.

Et XML sitemap kan gøre det nemmere for søgemaskiner at finde og indeksere siderne på et website. Det er derfor en god idé at have en XML sitemap på sit website.

Hvorfor er XML sitemaps vigtige?

Et XML-sitemap er et dokument, der indeholder en liste over alle websider på et website. XML-sitemaps gør det muligt for søgemaskiner at finde og indeksere alle websider på et website, og de kan også bruges til at give søgemaskiner oplysninger om, hvor ofte websider bliver opdateret, hvilke websider der er vigtige, og hvilke websider der er forbundet med hinanden.

XML-sitemaps er særligt vigtige for store websites med mange forskellige websider, fordi de gør det muligt for søgemaskinerne at finde og indeksere alle websider på websitet. XML-sitemaps kan også bruges til at give søgemaskiner ekstra information om, hvor ofte websider bliver opdateret, hvilke websider der er vigtige, og hvilke websider der er forbundet med hinanden.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.