Artikler
Artikel

YouTube-annoncering

Vidste I, at YouTube er verdens næststørste søgemaskine? Ja, det er korrekt. Udover Google selv er YouTube den næststørste. YouTube er ejet af Google, og det betyder også, at hvis I vil annoncere på YouTubes platform, foregår det via Google Ads-panelet.

Vi ser et stort potentiale for YouTube Ads til branding og som en stærk konkurrent til andre performance-marketing kanaler.

YouTube Vs. TV

Youtube annoncering

Kigger vi på global data, kan vi se, at TV stadigvæk er en rigtig vigtig kanal, hvis vi gerne vil have en brugers opmærksomhed. Her ser vi, at TV ses 1.25 milliarder timer dagligt, mens YouTube – som isoleret kanal – har 1 milliard daglige videotimer. YouTube markedsføring er altså virkelig værd at holde øje med og overveje i sin markedsføringsindsats. Måske I endda allerede selv bruger YouTube Ads i det daglige?

Hvis ikke, så kender I helt sikkert mange, der gør.

Hvem er på platformen?

YouTube har over 2 milliarder brugere. Det svarer til mere end halvdelen af verdens befolkning, som er online. Det har bl.a. medført, at YouTube er det website med næstmest trafik i verden, kun overgået af…

Google.

Andelen af danskere på platformen

Der er flere annoncører, der tror, at det kun er børn og unge, der er på YouTube.

Men det er ikke korrekt.

Det er alle, der er på YouTube. Ovenfor ses andelen af danskere, der bruger platformen. Det illustrerer tydeligt, at alle målgrupper bruger platformen.

Sådan skaber I den perfekte video til YouTube Ads

Med så meget videoindhold på internettet og muligheden for at springe over de fleste YouTube Ads, er det vigtigt at fokusere på videoindhold af høj kvalitet. Tænk på kvalitet som noget, der ikke føles som den typiske annonce, som oftest medfører irritation eller forstyrrelse.

Om det er en overbevisende historie eller en vittighed, der får jeres publikum til at grine, er ikke afgørende — så længe folk bliver interesseret. Inkludér mennesker og oplevelser, som folk kan relatere til, så det føles naturligt og originalt.

Vi vil nu gøre jer klogere på, hvordan I producerer den perfekte video til YouTube-markedsføring. Til det har vi lavet et meget simplet framework: Hook, Value og CTA.

Men først!

Start med at definere jeres målgruppe og formålet med videoen. Arbejd jer derfra baglæns fra CTA til Value og til sidst til Hook. Det giver de bedste forudsætninger for den perfekte video og den bedste strategi til YouTube-annoncering.

Hook

En skarp hook er noget af det vigtigste i en video, da det kan få den til at performe markant bedre. Seerne skal have en grund til, hvorfor de skal se videre. De er altså ikke (tro det eller ej) på YouTube for at se netop jeres annonce.

De er på YouTube for at se det indhold, som er på selve platformen. Og det er præcis derfor, at vi skal overbevise dem om, at de skal se netop jeres video.

Det kan I blandt andet gøre ved at tale direkte til personen eller til en pain, som de har. Noget der gør, at de har lyst til at fortsætte med at se videoen. Det kan også være et overraskelsesmoment eller noget humoristisk. Noget der giver brugeren lyst til at se, hvad der sker efterfølgende.

Value

Value handler om at skabe værdi. Selvom det er en annonce for jeres produkt, så sørg for at giv brugerne noget værdi i videoen eller i det, de kan klikke sig ind til.

Det kan bl.a. være i form af underholdningsværdi, eller det kan komme gennem direkte læring.

Ofte handler det om at skabe en balance ved at give dem værdi i form af viden i videoen, samtidig med at noget information tilbageholdes, så brugerne i større grad får lyst til – eller brug for – at klikke ind på evt. jeres website, for at opnå den fulde værdi inden for et specifikt område.

CTA

Som med alt andet marketing er det også ved YouTube-annoncering vigtigt at have en opfordring til handling i form af en simpel og direkte call-to-action, også kendt som en CTA. Find ud af, hvad formålet med jeres video er. Er det eksempelvis, at brugeren skal tilmelde sig jeres nyhedsbrev eller skal købe et specifikt produkt på jeres website.

Sørg for at få det budskab med i afslutningen af jeres video, så I kan hjælpe brugeren på vej derhen, hvor I ønsker.

Overvej placeringen af jeres indhold

På YouTube er der flere elementer lagt ovenpå jeres annonce. Derfor skal I strategisk overveje, hvor i jeres videoer I placerer jeres indhold i form af tekst og graik.

Det er illustreret her:

Få bedre videoresultater med disse 7 tips

For at få succes med annoncering på YouTube er videomaterialet afgørende. Uden de rette videoer er det svært at opnå det fulde potentiale, som findes ved YouTube Ads.

Vi giver jer her de 7 bedste tips til bedre videoresultater:

  • Skræddersy videoerne til kunderejsen
    Producér unikke videoer ud fra hvor i kunderejsen, brugeren befinder sig.
  • Forklar fordelene – ikke features
    Fokusér på hvilke fordele, brugeren får fra jeres produkt – og ikke hvad produktet kan.
  • Introducér jeres brand tidligt
    Inden for de første 5 sekunder skal jeres brand være vist, så brugerne har større chance for at huske jer.
  • Skab en emotionel relation
    Annoncører, der skaber en emotionel reaktion, får højere brand recall og opnår en forstærket reaktion.
  • Splittest på kreativer
    Test jer frem til hvilke hooks, values og indhold, der virker bedst på de forskellige stadier i kunderejsen.
  • Skab en bedre stemning ved brug af lyd
    95 % ser YouTube-videoer med lyd, og det er derfor et vigtigt redskab i at skabe en bedre video.
  • Visualiser jeres CTA
    Vis med grafik eller bevægelse hvor på annoncen, brugeren skal trykke for at komme til jeres website.

Tilpas jeres videoannoncering efter enhed

Har I overvejet, hvorfra brugeren ser jeres YouTube Ads?

Der kan være stor forskel på effekten af jeres videoer, alt efter hvilken enhed brugeren ser videoen fra. Vi har derfor samlet fire punkter, som I bør overveje, når I producerer videoer til smartphones.

  • Film tæt på
    Er der personer eller andre vigtige elementer med i jeres video, så er close-ups en fordel
  • Videoernes længde
    Brug hurtige klip og videoer mellem 12-30 sekunder for at holde brugernes opmærksomhed
  • Film et lyst sted
    Brug lyst materiale til videoer på små skærme for den største effekt. Film f.eks. i dagslys eller brug LED-lamper.
  • Tydelig tekst
    Sørg for at tydeliggøre jeres budskaber, tekst og grafik ved at forstørre dem på smartphones.

Introduktion til målgrupper

Når I skal i gang med jeres YouTube-annoncering, skal I som annoncør tage stilling til hvilke målgrupper, I vil annoncere mod. Det er altså her, vi går ind og specificerer, hvem det er, som skal se jeres annoncer.

Annoncerne kan bl.a. målrettes efter:

Keywords

På samme måde som Google-annoncering, hvor man ønsker at få vist sine annoncer, når brugerne anvender bestemte keywords.

Demografi

Målret ud fra demografiske forhold såsom alder, køn og forældrestatus

In-Market

Målret jeres annoncer mod personer, der har vist købsinteresse for noget specifikt. Det kan eksempelvis være personer, hvis adfærd indikerer, at de er i markedet for at finde en ny computer.

Affinity

I har mulighed for at målrette jeres annoncer mod specifikke emner. Det kunne være emner, der omhandler biler.

Channels

Få vist jeres annoncer på specifikke YouTube-kanaler. Eksempelvis hvis I sælger Nike fodboldstøvler, så ville det være oplagt at målrette jeres annoncer mod vidoer med Ronaldo, som ofte ses af unge fans, der selv spiller fodbold.

Custom intent

Udfra jeres konkurrenters domæner kan I få Google til at lave det hårde arbejde og finde personer, der ligner dem, der har besøgt jeres konkurrenters sider og målrette dem.

Similar Audiences

Udover de målgrupper vi allerede har givet jer indsigt i, vil vi nu gå i dybden med en sidste målretningsmulighed.

3 målgrupper gennem Similar Audiences

1.

Den mest oplagte mulighed for at lave et similar audience er baseret på jeres nuværende kundedata.

I kan udvælge de vigtigste 20 % af jeres kunder (afhængig af om volumen er stor nok). Segmentér eksempelvis på kundedaten ud fra livtidsværdi, og derudfra kan Google finde flere med en lignende profil.

2.

Noget andet, som I kan gøre brug af, er e-mailadresser.

Her kan I eksempelvis danne et similar audience-segment ud fra alle, der modtager jeres nyhedsbrev, og dermed finde andre, der minder om dem.

3.

Slutteligt kan der laves et similar audience ud fra alle, som har besøgt jeres website.

Det smarte ved netop det segment er, at man kan gå ind og kigge lidt mere intelligent på den data, I har til rådighed.

Eksempelvis kan I lave en målgruppe kun med de brugere, der har besøgt nogle bestemte sider (fx bestemte produktkategorier).

Hvis I ikke har kundedata nok til at lave et similar audience, så kan I altid gå længere tilbage i kunderejsen og lave et segment ud fra alle dem, som f.eks. har påbegyndt checkout-flowet eller besøgt jeres kontakt side.

Målgruppevalg i en marketingfunnel

YouTube Ads giver mange muligheder inden for segmentering, så derfor har vi givet et forslag på, hvilke målgrupper vi ville anvende på de forskellige stadier i en marketingfunnel:

Remarketing List

Hvis I gerne vil eksponere jeres YouTube-annoncering mod tidligere besøgende, skal I først oprette nogle målgrupper.

Det kan I gøre ved at oprette målgrupper i Google Analytics, som I importerer ind på jeres Google Ads-konto og bruger i jeres YouTube-markedsføring.

Først skal I i jeres Google Analytics sikre, at I har linket jeres konto sammen med jeres Google Ads-konto.

Når I har gjort dette, kan I navigere til fanen “Audiences” eller på dansk kaldet “Målgrupper”.

Herefter kan I oprette nye målgrupper på tidligere besøgende.

Vælg “All Users”.

I kan her vælge at gå helt op til 540 dage tilbage, hvis I ønsker det.

Sådan tilføjer I målgruppemålretning på jeres YouTube-kampagne

Klik ind på jeres YouTube-kampagne. Vælg “Målgrupper” og vælg “Gennemse”. Herefter skal I klikke på “(Remarketing og tilsvarende målgrupper)”.

Vælg “Besøgende på website”, hvorefter I kan vælge jeres målgrupper, som I oprettede i Google Analytics.

Opsætning af frekvensbegrænsning

I skal være opmærksom på, at hvis I ikke sætter en frekvensbegrænsning, kan I risikere at eksponere den samme videoannonce til den samme bruger mange gange i løbet af en dag.

Derfor kan det være en god idé at opsætte en frekvensbegrænsning, så vi sikrer os, at den samme bruger ikke modtager den samme annonce alt for mange gange.

En af grundende til, at det oftest kan være en god idé er, at hvis I eksponerer den samme bruger for den samme annonce for mange gange, kan det koste jer dyrt ift. pris for eksponeringer eller visninger – og derudover kan brugeren blive irriteret over at se den samme YouTube-annonce flere gange.

Derfor skal I selvfølgelig passe på jeres brand. Det er også med til at sikre, at kunden ikke bliver immun overfor annoncerne, da det kan gøre, at kunden til sidst ser jeres annonce som “støj”.

Alt efter jeres egne krav til hyppighed kan I selv vurdere, hvad jeres eksponeringsloft skal være.

Indtaster I fx 1 ved en kampagne, vil det betyde, at den samme bruger maks kan se annoncerne i jeres kampagne én gang per dag.

Eksempel på In Market Audience

Lad os forestille os, at vi var e-commerce manager for en webshop, der sælger hårprodukter, som gerne vil vise sine YouTube-annoncer frem til folk, der rent faktisk er interesseret i vores produkter.

Det man kan gøre er at taste sit primære søgeord ind (i det her tilfælde hårprodukter), hvorefter Google vil tage udgangspunkt i den søgeordshensigt, brugeren har i søgemaskinen.

Det vil sige, at når I er inde i jeres YouTube-kampagne, kan I sikre jer, at alle dem, som får vist videoannoncen, kun er personer, der rent faktisk har søgt på hårprodukter i Google.

Så selvom de ikke kender til jer eller har besøgt jeres website, så kan I stadig sikre dig, at dem, der er på markedet efter jeres service eller produkter, rent faktisk får eksponeret jeres YouTube Ads – og det kan være super effektivt!

Introduktion til annonceformater

Bumper Ads

Bumper Ads er helt korte videoannoncer på 5-6 sekunder, som brugeren bliver eksponeret for.

Formatet bruges primært til brand awareness til top funnel eller til brand recall og engagement med jeres målgruppe.

Trueview In-stream

Den næste, som er en af vores favoritter, er TrueView in-stream.

TrueView in-stream Ads betaler I først for, hvis der bliver set mere end 30 sekunder af videoen. Det giver selvfølgelig den fordel, at hvis man som bruger har valgt at skippe annoncen, så betaler annoncøren ikke for visningen.

Hvis I skal bruge dette format, bør jeres videolængde derfor altid være over 35 sekunder, for at sikre det maksimale output.

Non Skip

Non Skip er det annonceformat, brugeren ikke kan springe over.

Her tvinges brugeren til at se en videoannonce på op til 20 sekunder. Så her kan I virkelig få jeres budskab ud og sikre, at I fastholder jeres målgruppe.

Men husk på jeres brand, og sørg for at udarbejde en annonce, som brugeren finder interessant.

Masthead

Masthead er den sidste, og det er umiddelbart det dyreste annonceformat på YouTube, hvor man køber en reklame på YouTubes forside.

At få sin annonce på forsiden en hel dag koster et engangsbeløb, og prisen varierer naturligvis alt efter, hvad land og område, I vil annoncere på.

I Danmark starter engangsbeløbet på 150.000 kr. for at komme på forsiden af YouTube.

Se her, hvis I arbejder med e-commerce

Med kampagnemålretningen Trueview for Shopping har I mulighed for at tilføje produkter, som bliver vist ved siden af jeres videoannonce.

I eksemplet kan I se, hvordan der bliver vist en række produkter i højre side.

Fordelen er her, at I har mulighed for at fremvise jeres produkter og dets detaljer gennem en visuel præsentation og storytelling i videoen. Bliver brugerne inspireret i videoen, og formår den således at vække en interesse for jeres produkt undervejs – så har brugerne mulighed for at klikke direkte ind på produktet, for at undersøge det nærmere.

Og endnu vigtigere: At købe produktet.

Det er noget, vi ser rigtig gode resultater på for flere af vores kunder, hvis de har noget godt og velproduceret materiale i forhold til YouTube-annoncering.

Som vi tidligere har været inde på, har YouTube været kendt som et awareness medie. Men sådan er det ikke længere!

YouTube er blevet et konverterbart medie, og det hjælper Trueview for Shopping med, da I kan vise jeres produkter ved siden af videoen. Og det er jo selvfølgelig super effektivt for webshops.

Kampagnestruktur

Når I som annoncør skal i gang med YouTube-annoncering, kan det virke som en uoverskuelig opgave. Vi giver jer derfor et eksempel på, hvordan kampagnestrukturen i YouTube Ads kan se ud.

Målsætningen med nedenstående kampagnestruktur er at øge salget eller antallet af leads. Derfor er budstrategien maximér konverteringer. Det giver Google en klar indikator af, at budgettet skal anvendes til at få flest mulige konverteringer.

For at få optimal performance og give YouTube de bedste forudsætninger, anbefaler vi et dagligt budget på minimum 20 gange tCPA. Vil I opnå den bedste performance, og tillader jeres budget det, kan I med fordel gå efter et budget på 30x tCPA eller højere.

Er I en e-commerce, bør I vælge annoncetypen TrueView for shopping – ellers bør I vælge TrueView In-stream.

Splittest af målgrupper

Hvis dataen er tilstrækkelig, er den oplagte målgruppe: Similar Audience. Similar Audience-målgruppen kan splittestes op mod en Costum Intent-målgruppe.

Eksempelvis kan I lave et Similar Audience ud fra nuværende kunder, samt en Costum Intent-målgruppe baseret på jeres top fem største konkurrenter.

Optimér for øget performance

I den enkelte målgruppe kan der blandt andet optimeres ved en eliminering af bestemte personer med en vis alder, køn eller fra et bestemt device, som ikke har nået den rette performance.

Opbygning af marketingfunnel

Valget af annonceformat afhænger blandt andet af, hvilket stadie brugeren befinder sig på i jeres marketingfunnel.

Nogle annonceformater kan altså med fordel bruges tidligt i processen, mens andre bedst henvender sig til brugere, som er længere i købsprocessen.

Som det ses på nedenstående illustration er Masthead, TrueView for Reach, Bumpers og Non skip de formater, der med fordel kan anvendes for at skabe awareness – altså skabe opmærksomhed fra nye potentielle købere. I forlængelse heraf vil det være budstrategierne tCPM, vCPM og CPD, der med fordel kan anvendes.

Det næste stadie i jeres marketingfunnel er consideration, hvor brugeren har vist interesse. Her vil det således være TrueView Discovery og TrueView In-stream, I bør anvende.

Under consideration vil den bedste budstrategi være at bruge CPV (cost per view).

Slutteligt i jeres marketingfunnel er action, som betegnes som købsklare brugere, der har besøgt jeres website eller vist interesse for jeres produkt.

Her opfordrer vi til at bruge annonceformaterne TrueView for In-stream, TrueView for Action eller TrueView for Shopping. Her skal budstrategien enten være tCPA eller Max konv. for maksimal performance.

YouTube Lead Form Ads

YouTube Lead Form Ads er en effektiv form for leadgenerering til enten at skaffe direkte leads eller anskaffe billige e-mails til jeres e-mail marketing.

Muligheden taler ind i “Zero Friction Future”, hvor den online brugerrejse simplificeres og skaleres ned til at kræve så få handlinger eller klik som muligt.

I kender måske allerede til formularer på Facebook, hvor man kan indtaste sit navn og e-mail og blive kontaktet af et firma via en annonce. Facebook Lead Gen-annoncer er utrolig populære, og det her minder lidt om det.

Ligesom da Facebook Lead Ads kom til Danmark, kan tilvænningen af YouTube Lead Form Ads kræve lidt tålmodighed, før det for alvor bliver en effektiv kanal, da brugerne først skal vende sig til det.

Sådan ser det ud, når man skal oprette en formular:

Med YouTube Lead Form Ads er det nemt og effektivt for brugeren at tilføje sine informationer, og det gør det nemt for jer som annoncør at få brugerens oplysninger.

Det er også en fordel for YouTube, fordi alle medieplatforme kæmper med udfordringen:

“Hvordan får vi vores brugere til at blive og bruge endnu mere tid på vores platform?”

Det er klart, at hvis man sender trafikken ud af YouTube, sendes brugeren ud af platformen. Jo mere tid man bruger på platformen, desto flere penge er der at generere for platformen fra annoncører.

Men det kræver den rigtige approach, til hvordan man kan bruge det. Forestil jer f.eks., at I skal markedsføre et ejendomsprospekt og kan bruge YouTube Ads til at inspirere med video af boliger, hvorefter I med YouTube Lead Form Ads kan opfordre brugeren til at downloade et katalog.

Herunder kan I se en forhåndsvisning af en Lead Form:

Automatisér jeres lead håndtering

Det kan være, I har et e-mail marketingprogram eller CRM, som I vil have jeres leads ind igennem. I kan f.eks. benytte Zapier til at opsætte en integration, der automatisk sender jeres leads til jeres system. På den måde slipper I for at bruge manuel tid på håndtering af leads. Find mulighederne gennem Zapier her.

Bonus tip til jeres annoncering på YouTube

I dette afsluttende afsnit vil vi vise jer, hvordan I udnytter data fra jeres YouTube-annoncering.

Det kan være super effektivt og smart, da de visninger I betaler for aldrig vil være helt tabt, da I kan bruge den data videre i jeres annoncering.

Brugernes adfærd kan være et udtryk for, at de er interesseret, men måske endnu ikke har foretaget en handling. Med et segment kan vi sikre os, at vi gemmer dataen på de specifikke brugere, der har set jeres videoannonce, og så kan I annoncere mod dem på et senere tidspunkt.

Her skal I dog sikre jer, at jeres YouTube-konto er tilknyttet jeres Google Ads-konto.

Derefter skal vi ind i værktøjslinjen og vælge “Målgruppeadministrator”. Herunder har vi mulighed for at opsætte nogle målgrupper ud fra de brugere, der har set jeres videoannoncer.

I vælger “målgruppelister” og klikker på “+”.

Herunder vælger I “YouTube-brugere”, som er personer, der har integreret med jeres YouTube-kanal eller YouTube-videoer.

Herinde vil vi anbefale, at I opsætter målgrupper på personer, der har set en af jeres videoer.

Det gør I ved at vælge “Så en video (som annonce) fra en kanal”. Disse lister har I f.eks. mulighed for at bruge i søgenetværket.

Det kan eksempelvis være, at I vil byde højere for personer, der har set jeres videoer, hvis I søger på et af jeres keywords i Google.

Det gør I ved at vælge en søgekampagne og vælge “Målgrupper”. Under målgrupper er det vigtigt, at I vælger “Observation”, da det giver mulighed for at justere buddene.

Herefter kan I vælge “YouTube-brugere” og finde jeres nye målgruppe, som I oprettede.

Kom godt i gang med YouTube Ads

Vi håber, at I har nydt læsningen af blogindlægget her, og at det har været brugbart, samt givet jer inspiration til, hvordan I kommer i gang med YouTube-annoncering. Det kan også være, at I kan bruge vores viden til at forbedre jeres nuværende YouTube Ads-setup.

Del artiklen

Få vores brancheførende learnings inden for marketing

Tilmeld vores nyhedsbrev og få marketing indsigter, du kan anvende direkte i jeres virksomhed.

Lignende artikler

Quality Score – Den gyldne vej til billigere klikpriser

27. jul 2020
4 min. læsetid

Teknisk SEO – En vigtig SEO-disciplin

11. dec 2023
15 min. læsetid
Google specialister

Google Annoncering – den ultimative guide

21. feb 2021
12 min. læsetid
Profit bidding i Google Ads

Google Shopping: Feedoptimering med Custom Labels

14. jun 2022
9 min. læsetid

Øg jeres dækningsbidrag med profit bidding

6. dec 2022
25 min. læsetid

Maksimér jeres annoncering i Black Week

21. okt 2024
10 min. læsetid
seo tekstforfatter

Konverteringsoptimering – Tips til at 2x jeres salg

1. sep 2021
20 min. læsetid

Performance Max – Få mest ud af kampagnetypen

22. aug 2022
18 min. læsetid
Billede af ipad med hjemmeside - LAZZAWEB

Sådan laver man strategisk linkbuilding

7. apr 2022
31 min. læsetid
Google-synergier

Søgemaskineoptimering – 2024 Guide

11. jun 2021
22 min. læsetid

Guide til Core Web Vitals

21. sep 2021
11 min. læsetid

Skab en stærk YouTube-kanal, der bidrager til jeres marketingstrategi

8. jun 2022
12 min. læsetid
succes er ikke en tilfældighed

Maksimer jeres performance

Få profitabel vækst med os som jeres proaktive skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem jeres marketingkanaler.

Kontakt os
+1000
Vækstcases