Få profitabel vækst

Google Shopping optimering

Google Shopping

Optimering af kampagnestruktur

Indholdsfortegnelse

Derfor skal du bruge tid på din Google Shopping-kampagnestruktur

Der er flere grunde til, hvorfor du skal afsætte tid til at optimere din Google Shopping-struktur. Som e-commerce er det yderst vigtigt, at du sikrer en effektiv optimering af dit Google Shopping-feed, så I får mest ud af pengene. En optimering vil involvere at forbedre kvaliteten af dit feed, kilden til dataene og sikre, at du ikke bare opfylder kravene fra Google – men skiller dig ud fra mængden med høj kvalitet og iøjnefaldende Google Shopping-ads, der vil engagere dit publikum.

Derfor vil vi i blogindlægget her give konkrete eksempler på, hvordan du bedst optimerer jeres Google Shopping-feed.

Få bedre resultater med et optimeret Google Shopping-feed

Med Google Shopping-ads har du ikke mulighed for at styre, hvilke søgninger dine annoncer kommer frem på. Annoncerne vises ud fra sammensætningen af dit angivne bud samt dine annoncers relevans. Relevansen afgøres blandt andet ud fra dine produktitler, hvorfor det er vigtigt at have fokus på optimering af produktfeedet.

Sådan optimerer du dit Google Shopping-feed

Optimering af jeres Shopping-feed hjælper med at booste synligheden på Google og sælge mere end konkurrenterne. Du kan derfor stå meget stærkere i Google Ads-auktionen med et optimeret produktfeed. Hjælp Google og boost jeres visningsrate ved at optimere produkttitler, beskrivelser m.m.

Det hele kan I gøre med datafeed-værktøjet DataFeedWatch.

Optimer dine produkters titler

Flere undersøgelser viser, at forbedrede titler i produktfeedet resulterer i flere klik, stigning i CTR og en reduktion i klikpriser.

Optimering af produkttitler har en enormt stor indvirkning på performance og resultater i Google Shopping. Derfor er produkttitlen i dine Google Shopping-ads det vigtigste, og det er derfor vigtigt at optimere denne. Det er også en vigtig faktor at vælge en relevant og specifik produktkategori til produkterne.

Det handler om at få relevante keywords med i titlerne, så I hjælper Google med at forstå produktet, som derved viser jer frem på alle relevante søgninger.

Med DataFeedWatch kan I optimere titlerne i produktfeedet uden at gøre det direkte i webshoppen.

Det er en stor fordel at indsætte søgeord, der beskriver produktet. Eksempelvis ved mærke/brand, kategori, variationer eller andre ord, som kan beskrive produktet. En kombination af det hele vil være en fordel.

For at komme i gang med at optimere jeres produkttitler skal I som tidligere nævnt berige feedet med et Data Feed Management-værktøj.

I nedenstående tabel vil vi kort præsentere best practice i forhold til titler i feeds til Google Shopping.

Hvis du som annoncør optimerer jeres produktfeed ud fra ovenstående metode, er titlerne optimeret på bedst mulig vis.

Ud over at denne metode vil gøre titlerne til UG, så vil det også have den effekt, at I ”fanger” forbrugerne længere nede i salgstragten – altså der, hvor forbrugeren er tættere på at foretage et køb.

Lad os give et eksempel på baggrund af nedenstående billede.

high til low søgetermer

Vi har tre forbrugere – den første forbruger søger efter ”Løbesko” (Low Intent), den anden søger efter ”Nike løbesko” (Mid Intent) og den tredje søger efter “Nike air zoom løbesko” (High Intent). Ud fra søgningen kan vi udlede, at forbruger nummer 3 er meget tættere på at foretage et køb, da personen allerede ved, hvilken løbesko der skal købes og leder blot efter webshoppen, hvor produktet kan købes.

Her kommer vores optimerede titler i spil, da vi har optimeret således, at alle disse keywords, som forbrugeren søger efter, er til stede i vores titel.

Dette vil først og fremmest have følgende effekt:

  1. Vores annonce bliver placeret længere fremme.
  2. Vores CTR (Click-through-rate) vil stige.
  3. Vi kommer højst sandsynlig til at betale mindre for klik på vores annonce.
  4. Vores konverteringsrate (hvis vores pris er konkurrencedygtig) vil komme til at stige.

Optimering af Google Shopping-kampagnestruktur

Der er flere måder hvorpå, du kan optimerer din Google Shopping-kampagnestruktur. Vi kommer her med et par eksempler, som du kan implementere. Vi understreger dog, at hver eneste Google Shopping set-up er unikt, og det er derfor yderst vigtigt, at du foretager en grundig analyse af lige præcis din case, så du ser, hvad der er behov for, og hvad der ikke er behov for.

Tilbudsprodukter og ikke-tilbudsprodukter

I de fleste tilfælde er det en rigtig god idé at du inddeler din Shopping-struktur efter produkter, der er på tilbud og produkter, der ikke er på tilbud.

Udgåede produkter

Hvis du for eksempel er ejer af en webshop, der sælger fashion, bør du ikke sætte produkter fra en ældre kollektion til at være højprioritet. Gør du det, kan du risikere at vise en masse produkter, der er udgåede og som ikke længere er på mode før de nyeste styles på din webshop – og det er ikke rentabelt.

De fleste fashion-webshops får jævnligt nye kollektioner, og her kan det for mange give mening at sætte alt det overskydende fra den gamle kollektion på tilbud. Det betyder, at der enten skal lægges mere i kurven, eller at ad spendet skal været lavere for at ROAS kan følge med.

For at få et bedre overblik over ROAS på tilbudsprodukter, kan følgende struktur implementeres:

Tilbud | Generisk

Her sættes kampagneprioriteten til “høj”. Generiske ikke-tilbudssøgeterme som kjoler, skjorter, bukser og hvad webshoppen ellers sælger tilføjes som negative søgeord ligesom alle kundens brands. Det vil sige, at det er søgeterme som “herreskjorte på tilbud”, “damebukser på udsalg” og lignende, der trigger denne kampagne.

Tilbud | Brand

Kampagneprioriteten er her “middel”. Alle generiske søgetermer – ligegyldigt om de er tilbudsrelaterede eller ej – tilføjes som negative søgeord, så det kun er brandet efterfulgt af en et generisk søgeterm, der bliver triggered i denne kampagne. Det kan for eksempel være “tilbud på herreskjorter fra Hugo Boss”.

Generisk

Ligesom den anden generiske kampagne er prioriteten her “høj”, mens tilbudsrelaterede søgetermer er ekskluderet sammen med alle brands. Derudover er søgetermer som “tilbud” og “udsalg” ekskluderet, da de hører til i Tilbud | Generisk-kampagnen. Generiske søgeterme som “herreskjorter” trigger denne kampagne.

Brand

Ligesom den anden brand-kampagne sættes prioriteten her til “middel”. Alle former for generiske søgeterme er tilføjet som negative søgeord i denne kampagne. Det er de sammen med brede søgeterme som “tilbud”, “udsalg” og lignende. På den måde kan du her adskille søgetermerne fra denne og den anden brand-kampagne.

Catch all

Sidst men ikke mindst bør du have en kampagne, der skal trigge alt, hvad ovenstående kampagner ikke bliver triggered af. Prioriteten er “lav”, så den aktiveres, hvis de andre kampagner ikke gør.

Denne bud på en kampagnestruktur er et konkret eksempel fra en af vores kunder. Og det er ingen hemmelig, at det kan være svært at overholde et ROAS-mål på tilbudskampanger, da salgsprisen pludselig er lavere, og slutbrugeren ikke nødvendigvis bruger færre klik, inden de foretager et køb. Derfor kan det her være nødvendigt at gå på kompromis med ROAS-målet og faktisk have det lavere end det oprindelige mål, hvis det betyder, at antallet af konverteringer er højt.

Optimering af søgetermer

Som nævnt tidligere i indlægget kan du ikke selv vælge, hvilke søgninger dine Google Shopping-ads bliver vist på. Ud over at optimere på dine produkters titler kan du også med fordel tilføje negative søgeord for i højere grad at undgå, at du spilder dit budget på visninger, der ikke er relevante for brugeren. Det hjælper ligeledes Google med at præsentere dine annoncers indhold – herunder hvilket produkt, der er tale om.

I søgetermsrapporteren på dine Google Shopping-kampagner kan du se hvilke søgninger brugeren har foretaget, når du er blevet vist frem, og de har klikket på din annonce.

Du kan skalere din kontos performance ud fra Shopping-søgetermer, der har konverteret ved at tilføje disse søgeord til dine søgekampagner. I bund og grund betyder det, at du skal dele dine søgetermer op i mindre puljer, så du kan gå fra ét søgeterm til 2-3 søgetermer eller flere.

Du kan udvide dit Google Ads-setup ved at tilføje konverterende søgetermer som søgeord til din kontos søgekampagner. Har du eksempelvis et søgeterm i Google Shopping, som konverterer godt og ofte, og du ikke har dette søgeterm isoleret som søgeord som tekstannonce, kan du med fordel opsætte denne.

Gennemgå dine søgetermer

Sortér efter kolonnen “Konverteringer”, og tjek efter om du har alle søgetermer tilføjet som søgeord på Søgenetværket.

Har du ikke det, så har du her en fantastisk mulighed for at skalere og øge din omsætning.

Har du søgetermer, der konverterer godt i Google Shopping-ads, så vil eksakt samme søgeterm med stor sandsynlighed også performe som tekstannonce i Søgenetværket. På denne måde vil du også dominere og have mere synlighed i søgeresultaterne.

Et ekstra tip: Søgetermer, der ikke konverterer

En anden fordel ved at gennemgå søgetermsrapporten for dine Shopping-kampagner, det er, at du også kan aflæse, om du har søgetermer, der bruger budget, som ikke konverterer. Ved at gennemgå søgetermer med denne strategi, kan du udvide din negativ-liste, og dermed forbedre dine resultater ved at fokusere på dit budget bedre på de søgetermer, som er relevante.

Analysér, før du giver dig i kast med en struktur

Du kan sagtens implementere eksemplerne, du har læst i dette blogindlæg, men som nævnt tidligere findes der med Google Shopping ikke en “one size fits all”-løsning, og derfor anbefaler vi, at du altid laver en grundig analyse, så du finder ud af hvilken strutkur, der passer til det specifikke set-up, du sidder med.

Smart Shopping

Med Smart Shopping lader du Google håndtere budgivningen ud fra dit budget, ROAS-mål med mere. Ud fra deres maskinlæring maksimeres konverteringsværdien på dine annoncer.

Smart Shopping opgraderes nu til Performance Max, som omfatter alle Googles kanaler.

Joachim Stenskrog
Skrevet af 
Team Lead & Senior Paid Search Specialist

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.