Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et Budget?

Et budget er det samlede beløb, der er afsat til at dække udgifterne i en periode. Fra et marketingsperspektiv tænker man budgetter ind ift. kampagner og andre marketingsaktiviteter, der har omkostninger. Det kunne f.eks. være annoncebudgetter til betalt annoncering på eksempelvis Google og Facebook.

Læsetid: 1 minut

Hvad betyder Budget?

Når vi taler marketing, kommer vi ikke udenom at bruge penge. Marketingsbudgetter er den pulje af penge, der er sat af til at styrke virksomhedens brand og leadgenerering.

Det er et udtryk for, hvor mange penge man har til rådighed til at bruge på forskellige områder. Dette kan være på måneds- eller årsbasis. Et budget kan også være en plan for, hvordan man ønsker at bruge sine penge i en bestemt periode.

Hvordan bruges et Budget?

Helt konkret bruger man annoncebudgetter, når man annoncerer på blandt andet Google. Her har man mulighed for at angive et max på, hvor mange penge, man ønsker at bruge, og på den måde mulighed for at have styr på ens omkostninger for annoncering.

Hvorfor er et Budget vigtigt?

Marketingsbudgetter er vigtige, da udsagnet “you gotta spend money to make money” oftest er sandt. Derudover er det afgørende at holde styr på ens marketingsbudgetter og løbende vurderende, om de er med til at vækste virksomheden. Holder man ikke øje med dem risikerer man at bruge en masse penge på initiativer, der reelt set ikke skaber værdi.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.