Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er JavaScript?

JavaScript er et programmeringssprog, der bruges til at tilføje interaktivitet til hjemmesider. Det kan bruges til at lave alt fra simple funktioner til avancerede spil og apps. JavaScript kører på de fleste moderne browsere, så det er let at lære og bruge.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder JavaScript?

JavaScript er et programmingssprog, der bruges til at lave interaktive web-sider. Det betyder, at man med JavaScript kan lave sider, der reagerer på brugerens input. Dette gøres ved hjælp af såkaldte event handlers, der specificerer, hvad der skal ske, når en bestemt hændelse indtræffer. Event handlers kan for eksempel reagere på, når brugeren klikker på en knap eller hopper til en anden side.

JavaScript bruges også til at vise informationer på en side uden at brugeren behøver at refreshe siden. Dette kaldes AJAX, og gør det muligt at lave mere avancerede web-sider.

JavaScript er et sprog, der længe har været en del af webudviklingen, og det er stadig et af de mest anvendte sprog. Dette skyldes især, at det er let at lære, og at der er et stort udvalg af biblioteker og rammer, der gør det muligt at udvikle avancerede web-applikationer.

Hvordan bruges JavaScript?

JavaScript er et computerprogrammeringssprog. Det bruges til at lave interaktive websteder, hvor brugerne kan f.eks. klikke på ting og se ændringer i realtid. JavaScript kører på brugerens computer i stedet for på serveren, hvilket gør det meget hurtigt.

JavaScript bruges også til at lave spil, apps og andre interaktive ting. Mange websteder bruger i dag JavaScript for at give brugerne en bedre oplevelse.

Hvorfor er JavaScript vigtigt?

JavaScript er et af de mest anvendte programmeringssprog i verden. Det er udviklet af Netscape Communications Corporation, og det blev første gang offentligt udgivet i 1995.

JavaScript er et alsidigt sprog, der kan bruges til mange forskellige ting. Det kan bruges til at lave avancerede brugerinterfaces, spil, online-butikker, robothåndtering, augmented reality og meget mere.

JavaScript er et af de vigtigste sprog på internettet. De fleste hjemmesider bruger det i dag, og mange af de største virksomheder i verden, såsom Google, Facebook og Amazon, har bygget store dele af deres forretninger på JavaScript.

Uden JavaScript ville internettet være et meget andet sted. Det er et af de mest anvendte sprog på verdensplan, og det er ikke til at komme udenom, hvis man vil være en del af den moderne digitale verden.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.