Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er JPG/JPEG?

JPEG er et billedformat, der anvendes til at reducere størrelsen på et digitalt billede. JPEG-formatet blev oprindeligt udviklet til at gøre det muligt at sende store billeder over internettet. JPEG-formatet komprimerer et billede ved at fjerne nogle af de oplysninger, der er unødvendige for at gengive billedet. JPEG-kompression kan variere i graden af kompression, der anvendes, og dette påvirker også størrelsen på det komprimerede billede.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder JPG/JPEG?

JPEG står for Joint Photographic Experts Group, og er et billedformat, der bliver brugt til at komprimere og gemme fotografier og andre billeder med mange farver. JPEG-filer kan ikke gemmes som lige linjer eller former, men de kan blive komprimeret, så de fylder mindre plads på din computer. For at gøre dette bruger JPEG en form for kompressionsalgoritme, der kaldes “lossy”, hvilket betyder, at nogle af de oprindelige data i billedet går tabt, når det bliver komprimeret. selv om dette kan føre til et mindre kvalitetsbillede, er det normalt ikke noget, der er synligt for det menneskelige øje. JPEG er det foretrukne format at bruge til fotografier og andre billeder med mange farver, da det giver et godt balanceret forhold mellem filstørrelse og billedkvalitet.

Hvordan bruges JPG/JPEG?

JPG eller JPEG er et standardformat for fotografier og billeder på internettet. Formatet kommer fra Joint Photographic Experts Group, og det er det mest anvendte format til fotografier. JPEG-formatet har en høj kompression, hvilket betyder, at det er godt til at sende og modtage billeder via internettet. JPEG-formatet kan også gemmes i en høj kvalitet, hvilket gør det godt til at gemme fotografier og billeder på computere og hjemmesider.

Hvorfor er JPG/JPEG vigtigt?

JPEG står for Joint Photographic Experts Group, og er et billedeformat, der er udviklet til at kunne komprimere store billeder, så de fylder mindre på hårde hvælve og er hurtigere at sende over internettet. JPEG-billeder bliver ofte brugt til fotografier og andre billeder med mange farver.

JPEG-formatet er særligt vigtigt for fotografer og andre, der arbejder med billeder, fordi det gør det muligt at komprimere billeder uden at forringe kvaliteten for meget. JPEG-komprimering gør det også muligt at sende og gemme billeder i en langt mindre filstørrelse, hvilket er en stor fordel, hvis man skal sende mange billeder over internettet eller på anden måde gemme dem på en computer.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.