Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Link Juice?

Google bruger “link juice” som et udtryk for, hvor meget værdi der er i et link. Når der er mange links til en hjemmeside, så har denne hjemmeside meget “link juice”, og dermed også en højere rangering i søgemaskinen.

Læsetid: 2 minutter

Link Juice definition

Link juice er det, der giver en hjemmeside dens linkværdi. Dette er den værdi, der bestemmer, hvor højt en hjemmeside vil rangere på søgemaskiner som Google. Link juice kan påvirkes af en række forskellige faktorer, herunder linkpopularitet, indhold, sammenhæng og brugervenlighed.

Hvordan bruges Link Juice?

Link Juice er et udtryk, der bruges til at beskrive det værdi, der overføres fra ét link til et andet. Dette er en af de faktorer, der bestemmer, hvor højt et website vil rangere på søgemaskiner som Google.

For at forstå Link Juice, skal man først forstå, hvordan søgemaskiner fungerer. Søgemaskinerne er baseret på algoritmer, der vurderer hvilke websites, der er de mest relevante for en given søgning.

Når der søges efter noget på Google, vil søgemaskinen gennemsøge internettet for sider, der matcher denne søgning. Derefter vil den vurdere hvilke af disse sider, der er de mest relevante, og rangere dem derefter.

En af de faktorer, der bestemmer, hvor relevant en side er, er, hvor mange andre sider der linker til den. Jo flere sider der linker til en given side, jo højere vil dens relevans score være, og jo højere vil den rangere.

Det er her Link Juice kommer ind i billedet. Når en side linker til en anden side, overfører den en del af sin egen relevans til den anden side. Denne overførsel af relevans kaldes Link Juice.

Link Juice er altså med til at bestemme, hvor højt et website vil rangere på søgemaskiner. Jo flere sider der linker til et website, jo højere vil dets relevans score være, og jo højere vil det rangere.

Det er derfor vigtigt, at man sørger for at få andre sider til at linke til ens eget website. Jo flere links der er til ens website, jo højere vil ens website rangere

Hvorfor er Link Juice vigtigt?

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind i, hvor meget link juice en hjemmeside kan overføre. Det handler blandt andet om, hvor mange links der peger på hjemmesiden, hvor stærke de enkelte links er og hvor relevante de er for den pågældende hjemmeside.

Link juice er altså en afgørende faktor for, hvor godt en hjemmeside ranker på Google og andre søgemaskiner. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at have så mange stærke og relevante links pointing til sin hjemmeside som muligt.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.