Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et Nofollow link?

Nofollow-links er links, der ikke tildeler nogen linkjuice. Dette betyder, at hvis du har et nofollow-link på din hjemmeside, vil det ikke have nogen indflydelse på din hjemmesides rangering i søgemaskiner. Nofollow-links blev oprindeligt introduceret af Google i 2005 for at forhindre spammere i at manipulere søgemaskiner ved at tilføje masser af links til deres hjemmesider. I dag er der flere grunde til, at du måske vil have nofollow-links på din hjemmeside. Mange mennesker tror stadig, at nofollow-links ikke har nogen værdi, men dette er ikke tilfældet. Selvom nofollow-links ikke tildeler linkjuice, kan de stadig sende trafik til din hjemmeside. Dette er især tilfældet, hvis dit nofollow-link er placeret på en højt rangeret hjemmeside.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Nofollow link?

Nofollow links er links, der ikke bliver fulgt af søgemaskiner. De er ofte brugt til at linke til sider, der ikke er vigtige for søgemaskinerne, eller hvor der ikke er nogen relevans for at følge linket. Nofollow links er også ofte brugt til at linke til sider, der indeholder spam eller reklamer.

Hvordan bruges Nofollow links?

Nofollow-links er links, der ikke giver nogen linkjuice. De bruges typisk til at linke til sider, der ikke er pålidelige, eller til sider, der indeholder sponsoreret indhold.

Nofollow-links kan også bruges til at undgå spam i kommentarer eller forumindlæg. De fleste spammer vil ikke bruge tid på at kommentere eller skrive indlæg, hvis de ikke kan få nogen linkjuice ud af det.

Nofollow-links er ikke helt useless. Selvom de ikke giver nogen linkjuice, så kan de stadig drive trafik til en hjemmeside. De fleste brugere vil ikke klikke på en nofollow-link, hvis de ikke tror, ​​at den linkede side er nyttig eller interessant.

Nogle gange kan det være fordelagtigt at bruge en nofollow-link. Hvis du for eksempel linker til en hjemmeside, der ikke er pålidelig, så kan du bruge en nofollow-link til at fortælle Google, at du ikke stoler på denne hjemmeside. På denne måde kan du undgå, at Google sender dine brugere til en hjemmeside, der ikke er pålidelig.

Det er dog ikke altid nemt at afgøre, hvornår man skal bruge en nofollow-link. Hvis du er i tvivl, så er det bedst at spørge en SEO-ekspert eller en anden webmaster.

Hvorfor er Nofollow links vigtige?

Nofollow links er vigtige fordi de fortæller søgemaskinerne, at du ikke vil have, at de skal følge linket. Dette er især vigtigt for links, der ikke er relevante for din hjemmeside, eller hvis du ikke stoler på kilden. Nofollow links er også vigtige for at undgå spam.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.