Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Noindex?

Noindex er en instruktion, der kan bruges i HTML-kode eller i HTTP-headere til at fortælle webserveren og søgemaskinerne, at de ikke skal indeksere eller følge linket på den pågældende side.
Det betyder, at selvom en side er linket fra en anden side, så vil den ikke dukke op, når man søger efter den. Dette kan være nyttigt, hvis man for eksempel har en side, der kun skal vises for logged-in brugere.
Noindex kan også bruges til at forhindre søgemaskiner i at indeksere en side, der er under udvikling, så den ikke dukker op i søgeresultaterne, før den er færdig.

Læsetid: 1 minut

Hvad betyder Noindex?

Noindex er en instruktion, der kan anvendes i robots.txt-filen for at fortælle søgemaskinerne, at de ikke skal indeksere en bestemt side eller et bestemt website. Noindex kan også anvendes i HTML-kode af en side for at fortælle søgemaskinerne, at de ikke skal indeksere denne side.

Hvordan bruges Noindex?

Noindex bruges til at fortælle søgemaskinerne, at de ikke skal indeksere en side eller et dokument. Dette kan være nyttigt, hvis man ikke ønsker, at en side skal dukke op i søgeresultaterne. Noindex kan også bruges til at forhindre, at en side bliver indekseret flere gange, hvis den er tilgængelig via flere URL‘er.

Hvorfor er Noindex vigtigt?

Noindex er en HTML-meta-tag, der fortæller søgemaskinerne, at de ikke skal indeksere og vise den pågældende side. Noindex er især vigtigt, hvis du ikke vil have, at søgemaskinerne skal vise en side med sensitive eller fortrolige oplysninger. Dette kan for eksempel være en side med personlige oplysninger, en side med betalingsoplysninger eller en side med kommercielt sensitiv information. Noindex kan også bruges til at forhindre søgemaskinerne i at indeksere test- eller midlertidige sider, der ikke er ment for offentligheden.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.