Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Duplicate Content?

Duplicate content er når det samme indhold findes flere steder på internettet. Dette kan være en ulempe for sider, der vises i søgeresultaterne på f.eks. Google, da dette straffes af Googles og giver dårligere placeringer. Unikt content er vejen frem, da det også øger brugeroplevelsen.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Duplicate Content?

Duplicate content er tekst eller andet indhold, der findes på flere forskellige hjemmesider. Dette kan være en bevidst strategi fra hjemmesideejere, der ønsker at få flere sider, der vises i søgeresultaterne. Men det kan også være et uheld, hvis indholdet er blevet kopieret og indsendt til flere steder uden ophavsmandens viden.

Duplicate content kan være et problem for søgemaskinerne, der forsøger at finde og vise de mest relevante sider for en given søgning. Hvis der er mange sider med det samme indhold, kan det være svært for søgemaskinerne at vælge den rigtige side at vise, og dermed kan brugerne få en dårlig oplevelse.

For at undgå problemer med duplicate content, bør hjemmesideejere sørge for, at deres indhold er unikt, eller i det mindste ikke identisk med indholdet på andre hjemmesider. Hvis du bruger indhold fra andre steder, skal du sørge for at kreditere dem korrekt for at give søgemaskinerne de informationer, de har brug for for at forstå, hvilken side der er den oprindelige kilde.

Hvordan bruges Duplicate Content?

Duplicate content er tekst, der findes på flere forskellige hjemmesider. Dette kan være problematisk for søgemaskiner, der vil have unikt indhold på hjemmesiderne. Duplicate content kan også forårsage, at en hjemmeside dukker op flere gange i søgeresultaterne, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for brugerne.

Der er flere måder, hvorpå man kan minimere duplicate content på sin hjemmeside. Man kan f.eks. bruge omskrivninger af teksten eller bruge forskellige versioner af et billede.

Duplicate content er ikke altid et problem. Hvis der f.eks. er en artikel, der er offentliggjort på flere hjemmesider, er det ikke nødvendigvis et problem, så længe der er en kildeangivelse. Det er først et problem, hvis der ikke er kildeangivelse, eller hvis der er tale om spam eller andet uønsket indhold.

Hvorfor er Duplicate Content vigtigt?

Duplicate content kan være en alvorlig hindring for dit website og dets placering i søgemaskinerne. Søgemaskinerne vil f.eks. kun vise ét af to identiske indholdsstykker, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for trafikken til dit site.

Derudover kan det også give anledning til straf fra søgemaskinerne, hvis de finder ud af, at du har forsøgt at manipulere med dine placeringer ved at have to eller flere sider med identisk indhold.

Det er derfor vigtigt at have unikt og originalt indhold på dit website for at sikre dig bedst mulige placeringer i søgemaskinerne, og for at undgå at få dit website straffet.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.