Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et heatmap?

I en marketing kontekst er et heatmap er et datavisuelt værktøj, der bruges til at afsløre mønstre i data, f.eks. hvor ofte folk besøger et bestemt område på en hjemmeside. Det giver et godt indblik i, hvordan besøgende læser og oplever din hjemmeside. Er der f.eks. steder på hjemmesiden, besøgende bruger længere tid på at læse? Er det noget, vi kan forbedre, eller tilføje mere af på andre sider? Det er et værktøj, man bruger til at forbedre kundeoplevelse og kunderejsen.

Læsetid: 2 minutter

Heatmap definition

Heatmaps bruges til at visualisere data, der ellers ville være svære at forstå. For eksempel kan et heatmap af en websites trafik vise, hvilke sider der er de mest populære, og hvor folk har tendens til at klikke på. Dette kan hjælpe webstedsejere med at forstå, hvad der virker på deres websted, og hvad der ikke virker, så de kan gøre ændringer for at forbedre brugeroplevelsen.

Hvordan bruges et heatmap?

Heatmaps kan bruges til at finde ud af, hvor der er stor aktivitet, og hvor der er lav aktivitet. Det er vigtigt at gennemgå heatmaps med øje for at optimere indholdet på en side. Forsøger besøgende at klikke på steder eller billeder, der egentlig ikke er knapper? Hvor langt scroller de reelt set ned på siden, og er der derfor noget indhold, der skal flyttes op? Og hvor på siden er det mest oplagt at placere knapper og CTA på baggrund af eye tracking tools? Alt sammen noget der kan optimeres og i sidste ende øge dine konverteringer.

Hvorfor er heatmaps vigtige?

Heatmaps er vigtige at inkludere i dine analyser af din hjemmesides performance, da de sidste ende har fokus på at optimere din forretning. Du kan sætte en nok så flot og visuel side op, men hvis du ikke ved, hvordan dine kunder og besøgende oplever og interagerer med den, så har du intet datagrundlag for at tage dine beslutninger, og så bliver det udelukkende på mavefornemmelser og det æstetiske. Og de 2 ting er flygtige ting, der sjældent giver de bedste resultater eller udnytter al potentiale. Derfor er heatmaps vigtige værktøjer at inkludere i din toolbox.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.