Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Hjemmesiders hieraki?

En hjemmesides hierarki definerer, hvordan hjemmesiden er opbygget, og hvilke elementer der er placeret hvor. Hierarkiet af en hjemmeside er vigtigt, fordi det bestemmer, hvordan brugerne vil navigere rundt på hjemmesiden, og hvordan søgemaskiner vil indeksere og rank hjemmesiden.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Hjemmesiders hieraki?

En hjemmesides hierarki er den måde, hjemmesiden er opbygget på. Hierarkiet af en hjemmeside bestemmer, hvordan indholdet på hjemmesiden bliver organiseret, og hvordan brugerne kan navigere rundt på hjemmesiden. De fleste hjemmesider har en hierarki, der består af tre niveauer: en topniveau, et mellemniveau og et bundniveau. Topniveauet er hjemmesidens forside, og det er her, brugerne begynder deres rejse på hjemmesiden. Fra forsiden kan brugerne navigere til de andre sider på hjemmesiden via links i navigationen. Mellemniveauet er de sider, der ligger under forsiden, og bundniveauet er de sider, der ligger allermest nede i hierarkiet.

Hvordan bruges Hjemmesiders hieraki?

En hjemmesides hierarki bestemmer, hvordan de forskellige elementer på en hjemmeside er arrangeret og forbundet med hinanden. Hierarkien af en hjemmeside kan have en stor indflydelse på, hvor brugervenlig og intuitiv hjemmesiden er, da det kan påvirke, hvor let det er for brugerne at finde den information, de leder efter.

En god hjemmesides hierarki bør derfor tage hensyn til, hvilke elementer der er vigtigst for brugerne, og hvordan de kan findes hurtigst og nemmest. I nogle tilfælde kan det være hensigtsmæssigt at have flere niveauer af hierarki, så brugerne kan få adgang til mere detaljerede oplysninger, hvis de ønsker det.

En hjemmesides hierarki kan have indflydelse på mange forskellige aspekter af hjemmesiden, herunder navigation, indhold, layout og design. Det er derfor vigtigt at overveje hierarkien, når man udvikler og designet en hjemmeside.

Hvorfor er Hjemmesiders hieraki vigtigt?

En hjemmesides hierarki er vigtig fordi den bestemmer, hvor brugerne vil ledes hen, når de interagerer med siden. Hvis hierarkien ikke er klar, kan brugerne blive forvirrede og miste interessen i det, de ser. En klar hierarki giver også brugerne et overblik over, hvad der findes på siden, og hvordan de kan navigere rundt på den.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.