Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er H Tags?

HTML tags, også kaldet H tags eller heading tags, er en vigtig del af ethvert websted. H Tags bruges til at strukturere indholdet på en side og gøre det lettere for brugerne at navigere rundt. Der er seks forskellige størrelser af H tags, der spænder fra H1 til H6.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder H Tags?

H tag er en kodning der bruges til at markere tekst i overskrifter. De fleste browsere vil fremhæve den tekst, der er markeret med en H tag, som en overskrift. H tags spænder fra H1 til H6, med H1 værende den stærkeste og H6 den sværeste.

Hvordan bruges H Tags?

En H-tag er betegnelsen for en overskrift i HTML. De fleste brugere vil aldrig se en H-tag, da de kun vises i koden. H-tags bruges til at strukturere teksten på en webside, så søgemaskiner og brugere kan nemmere forstå indholdet.

Der er seks forskellige H-tags, som bruges til overskrifter af forskellig størrelse. H1 er den største overskrift og bruges ofte til titler på websider. H2 og H3 er mindre overskrifter, som bruges til at inddele teksten i afsnit. H4, H5 og H6 er endnu mindre overskrifter, som bruges til at inddele teksten i mindre afsnit.

H-tags bruges ikke kun til at strukturere teksten, men også til at fortælle søgemaskiner, hvilke ord der er vigtige. Søgemaskiner giver ofte fortrinsrettet til websider, hvor H-tags indeholder de søgte ord.

Derfor er det vigtigt, at H-tags bruges korrekt. Titler og overskrifter skal være korte og præcise, og de skal beskrive indholdet af den tekst, de indleder. H-tags skal også bruges jævnt og ikke overused. Hvis alle teksten på en webside er markeret med H1-tags, vil det være svært for søgemaskiner og brugere at finde den relevante information.

Hvorfor er H Tags vigtigt?

En H tag, eller header tag, er en HTML tag (en markør) som indikerer overskriften på en sektion af indhold. De fleste browsere vil vise teksten i en H tag større og tydeligere end almindelig tekst, hvilket gør det lettere for brugerne at skimme og finde det, de leder efter.

Brug af H tags er især vigtigt på store websider med mange forskellige emner og sektioner. H tags kan hjælpe brugerne med at finde det, de leder efter hurtigere, og samtidig hjælpe søgemaskinerne med at forstå og indeksere indholdet på siden.

Det er dog ikke nok bare at bruge H tags – de skal også bruges rigtigt.

Brug af H tags er en af de grundlæggende ting, man skal kunne for at lave en god hjemmeside. De er lette at lære, og deres effektivitet kan mærkes straks. Så hvis du ikke allerede bruger H tags på din hjem

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.