Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Komprimering?

Komprimering af data er en proces, hvor mange data kodes ind i færre data. Dette gøres typisk ved at finde gentagelser i dataene og erstatte disse med kortere koder.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Komprimering?

Komprimering er en proces, der anvendes til at reducere størrelsen på en fil eller gruppe af filer. Dette gøres ved at kode filerne på en måde, så de fylder mindre plads på disk eller i hukommelsen. Komprimering kan også bruges til at øge hastigheden af ​​overførsler af filer over et netværk.

Hvordan bruges Komprimering?

Komprimering kan bruges til at gøre filer mindre, så de nemmere kan sendes eller gemmes. Dette gøres ved at samle lignende informationer sammen og kode dem på en effektiv måde.

Komprimering kan også bruges til at forbedre ydeevnen af ​​et program eller et stykke hardware. For eksempel kan en computer bruge komprimering til at gøre det hurtigere at loade et program eller en side.

Komprimering af data kan gøres på flere måder, men det mest almindelige er enten lossy eller lossless komprimering.

Lossy komprimering er den type, hvor mange data går tabt i kodningen. Dette betyder, at de komprimerede data ikke er identiske med de oprindelige data. Lossy komprimering er typisk den type, der anvendes til lyd- og billedfiler, hvor kvaliteten ikke behøves at være helt perfekt.

Lossless komprimering er derimod den type, hvor der ikke går nogen data tabt. Dette betyder, at de komprimerede data er identiske med de oprindelige data. Lossless komprimering anvendes typisk til vigtige filer, hvor kvaliteten skal bevares.

Hvorfor er Komprimering vigtigt?

Komprimering er vigtigt, fordi det reducerer størrelsen på filer og billeder, hvilket gør det nemmere at sende og modtage dem via e-mail eller andre former for elektronisk overførsel. Dette gør det også muligt at gemme flere filer på din computer eller anden type lagermedie.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.