Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er UTM?

UTM står for Urchin Tracking Module og er en kode, som kobles på URL’er for at tracke data derfra. UTM tags gør det derfor muligt at se relevant data om de besøgende, der klikker på URL’en. Det gør det også muligt at se, hvor ens trafik og konverteringer helt specifikt kommer fra.

Læsetid: 1 minut

UTM definition

Et UTM-tag er et kort sæt HTML-koder, som tilføjes i slutningen af links på websteder. Det gør det muligt for Google Analytics og andre analyseprogrammer at spore dataen herfra.

UTM-tags er en måde at vedhæfte UTM-sporingskoder til URL’er. Det giver dig mulighed for at kategorisere trafikkilder og måle konverteringer. Når UTM-tags er oprettet, kan du derefter tilføje UTM-sporingskoder i Google Analytics eller en anden utm-kompatibel analysepakke.

Hvordan bruges UTM?

UTM bruges til at tracke data fra bestemte URL’er. Denne data kan du bruge til at overvåge dine marketingkampagner. UTM tags kan f.eks. implementeres i kampagner på sociale medier eller i e-mailmarkedsføring. De bruges til at følge bestemte datapunkter til sporingsformål, så du kan måle din markedsføringsindsats mere nøjagtigt. UTM-tags placeres i linket, som derefter kan deles på Facebook, LinkedIn osv. Et UTM-tag giver dig mulighed for at overvåge parametre, som f.eks. hvor længe brugeren befinder sig på din hjemmeside, hvilken trafikkilde de kommer fra osv. Det er meget nyttigt, når du skal tracke, hvor godt dine forskellige marketingskampagner performer. 

Hos LAZZAWEB har vi udviklet en skabelon, som du kan anvende til dine UTM tags. Her kan du oprette nye UTM-tags, samtidigt med at de alle er samlet et sted, så du nemt kan holde overblik over dem. 

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.