← Tilbage til cases

Shaping New Tomorrow fik topplaceringer i et konkurrencepræget marked og 205% trafikforøgelse

Se case video

Introduktion

Shaping New Tomorrow sælger herretøj, og slår sig på at lave behageligt tøj til den stilbevidste mand.

LAZZAWEB og Shaping New Tomorrow har længe haft et Google Ads-samarbejde, hvorfor det var naturligt at udvide med SEO. Med topplaceringer ved både betalt annoncering og de organiske søgeresultater, er der langt mere trafik, omsætning og brandgenkendelse at hente.

Resultater

Opnåelse af topplaceringer

Tøjbranchen er en af de mest konkurrenceprægede brancher på Google, med etablerede mastodonter som Zalando og H&M i toppen af søgeresultaterne. Læs med i vores case for at se hvordan vi (på et relativt svagt domæne) opnåede topplaceringer på nogle af de mest eftertragtede søgeord indenfor herremode – på bare et halvt år.

+205%

Mere trafik fra generiske søgeord

#5

Top 5 på 15 essentielle søgeord som “Bukser til mænd”

6 mdr.

Tid til positiv retur på investeringen

#3

“Herrebukser” er rykket 81 pladser op i en top 3

Jeg vil klart anbefale LAZZAWEB til andre, grundet det her meget proaktive arbejde og selvfølgelig de gode resultater. Det taler nærmest for sig selv, når man har skabt så gode resultater. Det kan bare ikke benægtes.

Christian Aachmann - Founder, SNT

Uddybelse

Grundig søgeordsstrategi

Ethvert succesfuldt SEO-samarbejde starter med en grundig søgeordsanalyse – og det samme er gældende for vores samarbejde med Shaping New Tomorrow.

Hvad der dog differentierer Shaping New Tomorrow fra mange af vores andre ecommerce kunder er, at de ikke fører andre brands i deres webshop.

Dvs. at vores samlede pulje af potentielle søgeord var lavere, og at langhalede produktsøgeord (såsom “Blå Diesel Bukser i Small”) – som ofte har den laveste konkurrence – ikke var en mulighed.

Alt dette var dog afklaret i vores indledende møder med Shaping New Tomorrow, som med et mål om at blive Danmarks førende indenfor herremode, var klar på at tage kampen op mod de etablerede spillere i branchen.

På det grundlag udarbejdede vi en ambitiøs plan, med fokus på generiske søgeordsgrupper såsom “Herrebukser”, “Skjorter til mænd”, “Bukser til mænd” ol.

Det næste skridt var at prioritere alle søgeordsgrupper, med det formål at finde dem, med det største potentiale – de lavthængende frugter. Formålet ved at dedikere vores ressourcer til en prioriteret gruppe af søgeord, er at vi langt hurtigere kan skabe resultater.

Eftersom samarbejdet allerede inkluderede Google Ads, havde vi en oversigt over søgeordenes værdi & konverteringsrater, som vi kunne anvende i vores analyser.

Dette krydstjekkede vi med søgeordenes volumener, konkurrence-niveauet og Shaping New Tomorrow’s præferencer & avancer, for at udarbejde den ultimate søgeordsstrategi.

Den overordnede On-Page strategi

Med et roadmap lagt for søgeordene i form af en søgeordsstrategi, var næste skridt, at lægge en On-Page strategi.

I grove træk har den været baseret på at lægge et solidt fundament;

  • Optimeringer af metatitler/beskrivelser med henblik på maksimal relevans & højest mulig klikrate.
  • Forøgelse af relevant indhold (antal ord på landingssider).
  • Optimering af søgeordsdensitet (antal gange diverse primære/relevante søgeord nævnes i indholdet), baseret på top 5 placeringerne i de forskellige søgninger.
  • Supplerende indhold til eksisterende kategorisider, for at opbygge ekstra relevans omkring søgeordsgrupperne.
  • Udarbejdelse af søgeordskannibalisering.

Søgeordskannibalisering

Søgeordskannibalisering er når to eller flere sider konkurrerer om det samme søgeord. Dette “forvirrer” Google, og forvrænger en hjemmesides evne til at rangere for det/de bestemte søgeord.

Vi ser sjældent en webshop uden nogen form for søgeordskannibalisering, og ligeledes var Shaping New Tomorrow også ramt her. Eftersom de har en række kategorisider, der omhandler herrebukser/chinos, rangerede flere sider om de samme søgeordsgrupper.

Dette kan være svært at komme til livs, men denne gang kunne vi slippe afsted med at forøge fokus på individuelle søgeordsgrupper, som har været tildelt den enkelte kategoriside.

Helt praktisk betyder det, at vi har arbejdet med søgeordsdensiteten, underoptimeret for andre søgeordsgrupper på kategorisider, ændret URLs for at gøre siderne mere relevante (og omdirigeret de gamle) samt bygget relevante, stærke & autoritære links til de respektive sider.

Den eksterne strategi

Note: Domain Rating (DR) er en metrik, som Ahrefs (et værktøj til bla. analysering af linkprofiler) bruger til at estimere et domænes styrke.

Da vi konkurrerer med domæner af styrken DR50-70 (Shaping New Tomorrow startede på DR30), vidste vi, at vores eksterne strategi skulle være fejlfri.

Den startede med en linkprofil analyse, hvor vi fik et overblik over deres eksisterende links.

Her fandt vi et godt fundament af brandede-links, hvilket tillod os at gå mere aggressivt til værks i valget af vores ankertekster samt linkfrekvens.

Med vores prioriterede liste over søgeord, udarbejdede vi en ekstern strategi med fokus på en række primære søgeordsgrupper.

Denne er baseret på at anvende søgeordsoptimerede artikler til at bygge links fra stærke & autoritære sider, i en passende link frekvens (tid mellem hvert link).

+205%

Mere trafik fra generiske søgeord

#5

Top 5 på 15 essentielle søgeord som “Bukser til mænd”

6 mdr.

Tid til positiv retur på investeringen

#3

“Herrebukser” er rykket 81 pladser op i en top 3

Vil du høre, hvad vi
kan gøre for jer?