Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en browser?

En browser, eller webbrowser, som det også hedder, er et program/software på din computer, tablet eller smartphone, som gør det muligt at tilgå internettet og vise websites. En browser er nødvendig for at kunne bruge eksempelvis en søgemaskine. De mest populære browsere i øjeblikket er Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge og Apple Safari.

Læsetid: 1 minut

Hvad gør en browser?

Mange tror fejlagtigt, at en søgemaskine er det samme som en browser. Dette er ikke tilfældet. En søgemaskine er f.eks. Google, Yahoo! og Bing, der hjælper til med at finde hjemmesider. En browser er den software, som er nødvendig for at kunne bruge en søgemaskine. Det er den, der gør, at du kan tilgå internettet. Du kan læse mere om søgemaskiner her.  

Browseren henter websites fra de servere/webhoteller, hvor siden er placeret, og decoder HTML og CSS, så tekster, billeder og andre elementer bliver vist på skærmen.

Eksempler på en browser:

  • Google Chrome
  • Safari
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • Opera 

Alle browsere har samme “job”, dog er der differentiering i, hvad de kan vise, hvilke funktioner de har, hastighed og hvordan de reagerer. Den mest populære browser herhjemme er Google Chrome. Dette er Googles bud på en browser. Apples version af en browser er Safari.

Hvordan bruges en browser?

En browser er et program, der tillader dig at gå på internettet. Du bruger en browser til at se hjemmesider og browse internettet.

Hvorfor er en browser vigtigt?

En browser er vigtig, fordi det er det program, der giver os adgang til internettet. Uden en browser ville vi ikke kunne surfe på nettet, søge efter informationer eller læse nyheder.

En browser er også vigtig, fordi det giver os mulighed for at interagere med andre brugere online. Vi kan chatte med venner, deltage i online forum eller spille online spil.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.