Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Promotion?

Promotion er et begreb, der ofte bruges i marketing. Promotion kan defineres som en form for kommunikation, der sigter mod at skabe interesse for et brand eller en virksomhed. Dette kan gøres på mange forskellige måder, herunder gennem reklame, PR, sponsorering, events eller andre aktiviteter, der kan få folk til at lægge mærke til det, man ønsker at promovere.
Promotion kan også defineres mere specifikt som en form for markedsføring, der sigter mod at øge salget af et produkt eller en service. Dette kan gøres gennem mange forskellige aktiviteter, såsom kampagner, tilbud, rabatter eller andre former for markedsføring, der kan få folk til at købe det, man ønsker at sælge.

Læsetid: 1 minut

Hvad betyder Promotion?

Promotion er en af de fire P’er i markedsføring. De andre P’er er produktet, prisen og placeringen. Promotion er al markedsføring, der sigter mod at fremme produktet, dvs. skabe opmærksomhed og interesse for produktet. Det kan være alt fra reklamer i medierne til rabatkuponer, der uddeles på gaden.

Hvordan bruges Promotion?

Promotion kan bruges på mange måder, f.eks. ved at lave reklamer, udsende pressemeddelelser, arrangere events eller ved at give rabatter. For at nå et målgruppe med promotion, skal man først og fremmest have en idé om, hvem der er i målgruppen, og hvad der vil fange deres interesse. Dernæst skal man vælge den eller de promotion-metoder, der virker bedst for at nå ud til målgruppen.

Hvorfor er Promotion vigtigt?

Der er mange grunde til, at promotion er vigtigt. For det første er det en effektiv måde at øge bevidstheden om et brand, produkt eller service. For det andet kan promotion hjælpe med at udvikle en positiv association med et brand – hvis folk får noget gratis eller til en fordelagtig pris, er de mere tilbøjelige til at have en positiv indstilling til det på lang sigt. Endelig kan promotion også øge salget af et produkt eller service; hvis folk får en fordel ved at købe nu, er de mere tilbøjelige til at gøre det.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.