Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er psykografisk segmentering?

Psykografisk segmentering er en proces, hvor vi forsøger at forstå hvordan mennesker opfatter virkeligheden og træffer beslutninger. Vi bruger segmentering til at afgøre, hvilke grupper af mennesker der er mest sandsynlige at købe et bestemt produkt eller yde en bestemt service. Segmentering hjælper os også med at forstå, hvordan vi kan påvirke menneskers adfærd ved at målrette vores markedsføring og kommunikation.

Læsetid: 1 minut

Psykografisk segmentering definition

Psykografisk segmentering indebærer at inddele markedet på baggrund af følelsesmæssige og psykologiske komponenter. Målet med denne type segmentering er at finde ud af, hvilke faktorer der får folk til at købe et produkt eller yde en service. Dette kan være alt fra personlige præferencer til sociale normer. Det er vigtigt at finde ud af, hvad der motiverer kunden, så man kan tilpasse sin markedsføring og produktudvikling til disse behov.

Hvordan bruges psykografisk segmentering?

Psykografisk segmentering er en metode til at opdele et marked i mindre grupper baseret på individuelle forskelle. Dette kan gøres på grundlag af etniske, sociale, kulturelle eller religiøse forskelle. Segmenteringen gør det muligt for virksomheder at tilpasse deres markedsføringsindsats til de specifikke behov og ønsker hos den enkelte kunde. Dette kan øge virksomhedens salg og skabe større kundetilfredshed.

Hvorfor er psykografisk segmentering vigtigt?

Det er vigtigt at segmentere markedet psykologisk, fordi det giver virksomhederne en bedre forståelse af deres kunders behov og ønsker. Hvis virksomheder ikke segmenterer deres marked psykologisk, risikerer de at producere og/eller sælge produkter, som kunderne ikke har brug for eller ønsker. Dette kan have alvorlige konsekvenser for en virksomhed, da dette kan føre til et tab af kunder og dermed også et tab af indtjening.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.