Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Redirects?

Redirects er en funktion i webbrowsere, der sender brugeren til en anden side, når de forsøger at åbne en bestemt side. Redirects kan bruges til at sende brugere til en ny side, når der er ændringer i indholdet på en side, eller hvis en side ikke længere eksisterer. Redirects kan også bruges til at sende brugere til en anden side på et andet websted.

Læsetid: 2 minutter

Redirects definition

Redirects er en funktion i webserveren, der giver mulighed for at omdirigere brugere til en anden side. Dette kan gøres på flere måder, f.eks. ved at sende en HTTP-header eller ved at sende en HTML-side med en besked om, at brugeren skal omdirigeres.

Redirects kan bruges til mange formål. F.eks. kan det bruges til at omdirigere brugere fra en gammel side til en ny side, eller til at omdirigere brugere fra en side på et andet sprog til en side på dansk.

Redirects kan også bruges til at sende brugere til en anden side, hvis der er et problem med den side, de forsøger at få adgang til. F.eks. kan en webserver omdirigere brugere til en fejlside, hvis der er et problem med den side, de forsøger at få adgang til.

Hvordan bruges Redirects?

En redirect er en metode til at sende brugere fra en side til en anden, og dette kan gøres på flere måder. Den mest almindelige måde at bruge en redirect er ved hjælp af en .htaccess-fil, som er en fil, der kan bruges til at styre adgangen til en webserver. Når der er opsat en redirect på en webserver, vil alle forespørgsler, der kommer fra den pågældende server, blive omdirigeret til den nye side.

En anden måde at bruge en redirect er ved hjælp af en PHP-script. Dette kan gøres ved at bruge en funktion kaldet header() i PHP. Når der er opsat en redirect ved hjælp af header(), vil alle brugere, der kommer til den pågældende side, blive omdirigeret til den nye side.

Redirects kan også bruges til at sende brugere fra en side til en anden på et andet websted. Dette kan gøres ved hjælp af en HTML-tag kaldet. Når der er opsat en redirect ved hjælp af, vil alle brugere, der kommer til den pågældende side, blive omdirigeret til den nye side.

Hvorfor er Redirects vigtigt?

Redirects er ofte brugt, når der sker ændringer i hjemmesiden, så brugerne ikke kommer til en tom side eller en side der ikke eksisterer. Redirects er også vigtige for at sikre, at brugerne altid kommer til den korrekte side, selvom der er ændringer i URL‘en. Derudover kan redirects også bruges til at sende brugere fra en mobilside til en desktopside eller omvendt.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.