Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en type online markedsføring, hvor en virksomhed (eller annoncør) giver en belønning (som f.eks. en procentdel af omsætningen) til en anden virksomhed (eller affiliate) for at sende kunder til annoncørens hjemmeside. Affiliate marketing kan bruges til at fremme både produkter og tjenester.

Læsetid: 3 minutter

Affiliate Marketing definition

Affiliate marketing er en markedsføringsform, hvor virksomheder giver affiliatepartnere (ofte andre virksomheder) provision for at hjælpe dem med at sælge deres produkter eller tjenester. Affiliatepartnere bruger typisk deres egen hjemmeside, blog eller sociale medier til at drive trafik til virksomhedens hjemmeside, hvor besøgende kan købe produkter eller tjenester.For virksomheder er affiliate marketing en effektiv måde at øge salget på, da de kun betaler for de faktiske salg, der genereres. Dette betyder, at der er en minimal risiko for virksomhederne, da de ikke har nogen faste omkostninger til markedsføring. For affiliatepartnere er det en god måde at tjene penge på deres hjemmeside eller blog, da de kan tjene en provision for hvert salg, de genererer.Det er dog vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen garanti for succes med affiliate marketing. Selv om nogle affiliatepartnere kan tjene store summer penge, er der mange andre, der ikke tjener noget som helst. Det er derfor vigtigt, at affiliatepartnere researcher og vælger virksomheder og produkter, de tror, ​​deres målgruppe vil være interesseret i, og forsøge at skabe indhold, der vil hjælpe dem med at drive trafik til virksomhedens hjemmeside.

Hvordan bruges Affiliate Marketing?

Affiliate marketing fungerer ved, at en annoncør kun betaler publisher, når de har skabt et salg eller anden konvertering for annoncøreren. En publisher bestemmer selv, hvor meget arbejde de ligger i det, da de først bliver betalt, når de har skabt et salg. En publisher kan enten blive betalt en fast pris eller x% af salget.En annoncør kan oprette et affiliate-program, hvor publishers kan skrive sig op til at blive en del af det. Affiliate-programmet indeholder alle detaljerne for samarbejdet. I affiliate-programmet får publisher typisk et affiliate-link, som de kan dele. Her kan annoncøren nemlig se, at trafikken kommer fra den enkelte publisher, så de ved hvem der skal aflønnes.

Hvorfor er Affiliate Marketing vigtigt?

Affiliate marketing er en af ​​de bedste måder at tjene penge online. Det er simpelt, effektivt og giver dig mulighed for at tjene en passiv indkomst.Affiliate marketing er også vigtigt, fordi det er en af ​​de få online markedsføringsmetoder, der ikke kræver en stor investering. Du behøver ikke at bruge mange penge på at købe reklameplads eller betale for annoncer. Alt du behøver er et website eller en blog, og du kan begynde at tjene penge med affiliate marketing.Endelig er affiliate marketing vigtigt, fordi det er en af ​​de få online markedsføringsmetoder, der ikke kræver et stort engagement. Du behøver ikke at lægge al din tid og energi i at markedsføre et produkt.

Lær mere om affiliate marketing

Affiliate marketing kan betegnes som et samarbejde mellem en virksomhed og en person, som ønsker at reklamere for virksomheder/produkter, det kan f.eks. være en influencer.I affiliate marketing kaldes virksomheden, som betaler for ydelsen, annoncør og personen, som udfører opgaven kaldes publisher. En publisher behøver ikke nødvendigvis at være en en person, det kan også være en større virksomhed, der tjener penge på, at andre virksomheder sælger gennem dem. Et eksempel på dette kan f.eks. være Hotels.com, som tjener penge på, at forbrugere booker hoteller gennem dem.For at annoncører og publishere kan holde styr på aftalen, økonomiske transaktioner og andet relevant mellem dem, bruges der typisk et affiliate-netværk. Det fungerer som et slags bindeled imellem dem. Det er ofte brugt af større virksomheder, som har mange affiliate-aftaler, så alting fungerer optimalt, uden det kræver meget tid for annoncøreren. Det er dog ikke en nødvendighed at anvende et affiliate-netværk, og det ses også, at mindre virksomheder indgår direkte aftaler med deres publishers i stedet.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.