Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en Alt-tekst?

En alt-tekst er et ord eller en sætning, der forklarer indholdet af et billede til besøgende på en website, hvis billedet ikke er tilgængeligt. Da Google ikke kan læse billeder, er en alt-tekst afgørende for, at de forstår billede og anser det som værende relevant.

Læsetid: 1 minut

Hvad betyder Alt-tekst?

Alt-tekst (alternativ tekst) er et ord eller en sætning, der kan indsættes som en attribut i et HTML-dokument (Hypertext Markup Language), for at fortælle webstedsbrugere arten eller indholdet af et billede. Alt-teksten vises i et tomt felt, der normalt ville indeholde billedet. Alt-tekst er nyttig, når et billede ikke er tilgængeligt på grund af en fejl, fordi det er ødelagt eller måske en ændret URL eller et andet problem.

Hvordan bruges Alt-tekst?

En Alt-tekst bruges til at fortælle brugere, hvad et billede forestiller. Når du lægger et billede op på en hjemmeside, vil der altid være mulighed for at tilføje en alt-tekst.

Hvorfor er Alt-tekst vigtigt?

En Alt-tekst er vigtig for godt webdesign. Det egentlig og stadig primære formål med en alt-tekst er at beskrive billeder til besøgende, som ikke er i stand til at se dem. Det inkluderer også skærmlæsere og browsere, som blokerer billeder og brugere, samt brugere, der er synshæmmede eller på anden vis ikke kan identificere indholdet af et billede på nettet.

Brug af alt-tekst kan derfor give en bedre brugeroplevelse, men det kan også have sine fordele i forhold til SEO (søgemaskineoptimering). Når Google for eksempel crawler din side, kan den ikke “se” billederne på siden – derfor er det en god ide at have en alt-tekst, der kan fortælle søgemaskinen, hvad for noget indhold, du har på siden. 

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.