Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

API definition

En API (Application Programming Interface) er en grænseflade, der gør det muligt for to softwareprogrammer at kommunikere med hinanden. En API kan f.eks. give et program adgang til en database eller et andet program.

Læsetid: 1 minut

Hvad er en API?

API er en forkortelse for “Application Programming Interface”. En API er et sæt af regler og konventioner, som man følger, når man skriver et program, der skal kommunikere med et andet program.

Det er f.eks. API’en, der bestemmer, hvordan et program kan bede om data fra et andet program, og hvordan det andet program skal sende dataene tilbage.

API’en kan være offentlig tilgængelig, så alle kan bruge det, eller det kan være lukket, så kun udvalgte brugere har adgang til det.

Hvordan bruges API?

API’er bruges til at give adgang til bestemte funktioner i et program eller på et website. Dette kan f.eks. være en funktion til at hente data fra et andet program eller website. API’er giver udviklere mulighed for at tilføje ekstra funktioner til deres program, uden at skulle skrive al koden selv.

Hvorfor er API vigtigt?

API’er er vigtige, fordi de giver udviklere mulighed for at kommunikere med hinanden og bygge på hinandens arbejde. API’er gør det også muligt for udviklere at tilføje flere funktioner til deres eksisterende applikationer.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.