Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et ALT-tag?

Et alt-tag er en kort tekstbeskrivelse af et billede eller andet element på en hjemmeside. Alt-tags er også kendt som “billedtekster” eller “alt-tekster”.
De fleste browsere vil vise et alt-tag, når man holder musen over et element på en hjemmeside. Alt-tags er især nyttige for brugere, der ikke kan se billederne på en hjemmeside, f.eks. på grund af en nedsat synsevne.

Læsetid: 1 minut

ALT-tag definition

Et ALT-tag er en kode, der er tilføjet til et billede på et websted, for at beskrive billedet for brugere, der ikke kan se det. ALT-tags bruges også af søgemaskiner til at forstå, hvad der er på et billede.

Hvordan bruges ALT-tag?

ALT-tagget bruges til at beskrive et billede for brugere, der ikke kan se billederne. Dette kan være tilfældet for brugere, der bruger en tekstbaseret browser eller brugere, der er blinde eller svagtseende. ALT-tagget giver brugerne mulighed for at forstå, hvad der er på billedet.

Hvorfor er ALT-tag vigtigt?

ALT-tag er vigtigt på en hjemmeside, fordi det er med til at beskrive, hvad der er på billedet til dem der ikke kan se det. På denne måde kan alle brugere af hjemmesiden få glæde af det indhold, der er på siden.

Alt-tags kan også bruges af søgemaskiner til at forstå, hvad der er på et billede. Dette er især vigtigt for søgemaskiner, der ikke kan læse billeder, f.eks. Google Image Search.
Et godt alt-tag skal være kort (max. 125 tegn) og præcis. Alt-tags bør ikke være tomme, og de bør ikke indeholde unødvendige informationer.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.