Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er meta beskrivelse?

En meta beskrivelse er et kort resumé af din websides indhold, som vises under din meta titel i søgemaskinernes resultatside (SERP). Den bruges til at optimere din placering i søgemaskinerne og forbedre din CTR (Click Through Rate ). En meta beskrivelse må max indeholde 160 tegn.

Læsetid: 2 minutter

Meta beskrivelse definition

En meta-beskrivelse er en kort tekst, der beskriver indholdet af en given hjemmeside eller et givet dokument. Meta-beskrivelser bliver ofte brugt af søgemaskiner til at give brugerne et kort resumé af hjemmesiden eller dokumentet, når de søger efter noget på nettet. Meta-beskrivelser kan også blive brugt af sociale medier, når brugere delinger links til hjemmesider eller dokumenter.

Skriv en god meta beskrivelse

Meta beskrivelser giver et kort resumé af, hvad din webside handler om. Det er vigtigt at have en meta beskrivelse, der vækker brugernes interesse og får dem til at klikke ind på din hjemmeside. Lover din meta beskrivelse mere, end din side kan leve op til, vil brugeren forlade siden igen med det samme, og det påvirker din bounce rate negativt. Passer din meta beskrivelse ikke til din sides indhold, giver det Google en indikation om, at brugeren ikke fandt det, de havde brug for, og det vil få konsekvenser for din organiske placering i søgemaskinen.

Hvad skal en god meta beskrivelse indeholde?

  • Primære søgeord
  • Call-to-action 
  • Omkring 155 tegn, max 160 tegn
  • Konkret beskrivelse af sidens indhold

Hvordan bruges en meta beskrivelse?

En meta beskrivelse bruges til at give brugeren en kort opsummering af det content, som de kan finde på din side. Ved at bruge meta beskrivelser kan brugeren vurdere om de viste søgeresultater indeholder det content, som de leder efter. På den måde kan brugeren undgå at klikke sig en på en side, der ikke matcher deres søgeforespørgsel.

Ved at udarbejde gode meta beskrivelser, som præcist fortæller brugeren, hvad de kan forvente at finde på hjemmesiden, øger det sandsynligheden for at få de rigtige brugere ind på din hjemmeside. Dette øger chancen for konverteringer.

Hvorfor er en Meta beskrivelse vigtig?

Meta beskrivelse er en kort tekst, der beskriver indholdet af en given side. Meta beskrivelse er vigtigt, fordi det er den tekst, der vises i søgeresultaterne, og det er derfor, at teksten skal være kort, præcis og beskrivende. Teksten skal give brugerne et indtryk af, hvad siden handler om, så de kan beslutte sig for, om de vil klikke på siden.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.