Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Bounce Rate?

Bounce rate er oversat til dansk: afvisningsprocenten. Det er den procentdel af de besøgende på din hjemmeside, der forlader den igen, uden at foretage nogen form for handling.

Læsetid: 1 minut

Hvad betyder Bounce Rate?

En Bounce Rate er helt enkelt; når en bruger kommer ind på din hjemmeside og enten lukker fanen ned igen eller klikker på “tilbage-knappen” i browseren. Din hjemmesides bounce rate fortæller dig derfor noget om, hvor interesserede dine besøgende er i din hjemmeside, og hvor relevant den er for den søgning, brugeren har foretaget i søgemaskinen.

Det er vigtigt at arbejde med at nedbringe din bounce rate, hvis den er for høj. De besøgende, der bouncer væk fra din hjemmeside, vil nemlig ikke blive til en konvertering. Så for at forbedre din Bounce Rate, kan det være en god ide at arbejde med konverteringsoptimering (CRO).

Ligger din bounce rate omkring 56-70 %, er den i de fleste brancher for høj. For at finde ud af, hvad din Bounce Rate bør ligge på, er det en god ide at undersøge, hvad gennemsnittet er i din branche og gå efter en i samme niveau eller lavere.

Hvordan bruges en Bounce Rate?

Bounce Rate bruges især i forbindelse med SEO. Da den også påvirker dine organiske placeringer i Google. Er din bounce rate høj, fortæller det Google, at de besøgende ikke finder det, de skulle bruge på din hjemmeside. Google vil derfor vurdere, at din hjemmeside ikke passer til den søgning, brugeren har foretaget, og de vil placere dig lavere i SERP.

Hvordan beregnes Bounce Rate?

Bounce Rate beregnes ved at tage antallet af besøgende, som forlader din side med det samme, og dividerer det med hjemmesidens samlede antal besøgende.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.