Få vækstanalyse
← Tilbage til cases

Nordcad System vækster internationalt med et nyt website

Se case-video

Introduktion

Nordcad er Nordens største leverandør inden for ECAD-software. De er blandt andet eneforhandler af OrCAD- og Allegro-software til elektronikudvikling.

De ønskede sig en totalleverandør, der både kunne være behjælpelig med en ny hjemmeside og Google Ads til at skabe den relevante trafik til sitet. De søgte ligeledes et bureau, som turde at udfordre dem – og her var LAZZAWEB et perfekt match.

Et markant visuelt løft, der skaber øget salg

Nordcad er førende inden for elektronikdesign og har mere end 30 års erfaring. Den ekspertise formår virksomhedens nye hjemmeside nu at vise.

Med deres nye moderne hjemmeside vil Nordcad signalere, at de er frontløber på markedet over for de virksomheder og studerende, de kommunikerer til.

Nordcad er efter lanceringen af den nye hjemmeside fortsat på en fordelagtig serviceaftale hos LAZZAWEB, som sørger for driften og vedligehold, ligesom LAZZAWEB nu ligeledes administrerer deres Google Ads-setup.

5
sprog tilgængelige
1.5 min.
gns. tid på side
1.2 sek.
loadhastighed
62%
af trafikken er nye brugere
Vores tanker om den nye hjemmeside har de omsat til et yderst brugervenligt website, som rummer alle de krav, vi har stillet til programmering og funktionalitet. I LAZZAWEB har vi fået en god sparringspartner, som tager sig tiden til at gennemtænke løsninger sammen med os. LAZZAWEB er altid lette at komme i kontakt med, så man aldrig sidder og venter på svar.
Stine Møgelvang Mogensen, Marketing Coordinator
Nordcad System

Uddybelse

I udviklingen af det nye website har der været stort fokus på at skabe et internationalt udtryk, da Nordcad har kunder fra det meste af verden. I websitets teknologi er der indbygget en multisprogsfunktion til de fem tilgængelige sprog på deres hjemmeside. Deres nye website henvender sig til både virksomheder og studerende – primært fra Skandinavien. Derudover er der udviklet et unikt Student Forum, som giver studerende mulighed for at tage kurser online på websitet.

Nedenfor ses de fem lande, hvor størstedelen af websitets trafik kommer fra, hvilket tydeligt antyder fordelen ved oversættelserne. Udover de fire nordiske sprog er femtesproget engelsk.

Det nye webdesign har gjort det muligt for Nordcad at gøre mange af tingene selv. Ud fra overskuelige moduler har de nu fået mod på selv at lave ændringer og holde hjemmesiden opdateret – men fortsat med trygheden i en samarbejdspartner, som gør, at de altid har en række fagligt dygtige og kompetente specialister i ryggen, hvis de skulle få brug for hjælp.

 

Fokus på Mobile First

 

I udviklingen af det nye design har der været fokus på brugeroplevelsen, da Google i maj 2020 annoncerede udvidelsen af Core Web Vitals, som sætter endnu større fokus herpå og belønner i højere grad virksomheder, der imødekommer elementer såsom mobilvenlighed, loadhastighed og interaktivitet.

Mobilvenlighed er derfor blevet prioriteret højt. Google er Mobile First, hvilket betyder, at websites med et responsivt design belønnes i Googles søgeresultater. Det er derfor noget, LAZZAWEB har haft som prioritet i udviklingen af Nordcads nye website.

Især brugen af smartphones har de seneste år steget kraftigt og udgør nu 55 % af den samlede trafik online, viser en global undersøgelse. Det er en stigning på mere end 200 % de seneste syv år. Trafikken fra desktops udgør fortsat 42  %, hvilket gør, at det er vigtigt at give brugerne en god oplevelse, uanset hvilken enhed de besøger websitet fra. De resterende 3 % af trafikken kommer fra tablets.

 

Brugeroplevelsen skaber konverteringer

 

Google belønner ligeledes websites med hurtige loadtider. I udviklingen af websitet har LAZZAWEB derfor set på teknisk komprimering for derved at skabe et hastighedsoptimeret website.

I selve udviklingen af designet har konverteringsoptimering ligeledes spillet en rolle. Her har der været fokus på visuelle elementer, der har betydning for brugerens overvejelser forud for et køb. Indholdet på Nordcads landingpages er derfor optimeret til at være så korte og præcise som muligt, da man har max otte sekunder til at overbevise brugeren. Efter de otte sekunder forlader størstedelen af brugerne siden igen. Jo mere relevant indholdet på Nordcads landing pages er, jo lavere vil bounce raten være. Bounce raten er antallet af brugere, der klikker ind på websitet og derefter forlader siden igen med det samme. Er bounce raten lav (hvilket betyder, at flere brugere besøger flere forskellige sider), er det med til at indikere over for Google, at indholdet er relevant og brugbart, hvilket øger de organiske placeringer i Google.

På forsiden har Nordcad derfor fået implementeret social proof i form af udtalelser fra tidligere kunder. Det er bevist til at have indflydelse på brugernes fastholdelse og valg af forhandler. I samme omfang har LAZZAWEB tydeliggjort sidens CTA’er med klare opfordringer og iøjnefaldende farver.

Vil du blive klogere på, hvordan du kan forbedre jeres konverteringsrate, så læs mere her.

 

Nordcad skal være synlige og tilgængelige på Google

LAZZAWEB har gennem løbende dialog været med til at sætte nye standarder for Nordcad ved at udfordre deres tidligere tilgang til online marketing og foreslå nye tiltag. Det har blandt andet medført, at Nordcad har afholdt webinarer med stor succes. De afholder nu webinarer hver anden uge. Derudover valgte Nordcad LAZZAWEB, da fokus lå på at få en samarbejdspartner med flere ben at stå på, i dette tilfælde Google Ads. Kombinationen af webudvikling og Google Ads var derfor altafgørende for valget.

Et salg begynder oftest med en Google-søgning, og her er det derfor vigtigt for Nordcad med en topplacering, så de er synlige og tilgængelige for potentielle kunder. De søgte derfor en samarbejdspartner, der er gode til at skabe resultater gennem Google, da Nordcad ikke har nogen fysisk butik. At være øverst i søgeresultaterne var derfor højt prioriteret.

Det var derfor vigtigt, at hjemmesiden blev bygget op omkring de termer, der bruges inden for branchen, for at gøre det nemmere for Google at afkode – og så kunderne har nemmere ved at finde Nordcad som forhandler.

5
sprog tilgængelige
1.5 min.
gns. tid på side
1.2 sek.
loadhastighed
62%
af trafikken er nye brugere

Vil du høre, hvad vi kan gøre for jer?

Tal med en specialist