Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er off-page SEO?

Off-page SEO er de SEO tiltag, som ikke foregår på din egen hjemmeside. Sammen med on-page SEO inkluderer disse flere faktorer, der hjælper et website med at rangere i søgemaskinen. Det tæller bland andet linkbuilding, outreach og mentions på sociale medier.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder off-page SEO?

Off-page SEO handler om at optimere din hjemmeside for søgemaskinerne ved at få andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside. Dette hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvilke sider der er vigtige for brugerne, og hvilke sider der bør rangeres højere i søgeresultaterne. For at få andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside, kan du bruge sociale medier, blogge, gæsteblogge på andre hjemmesider og lave fælles contentprojekter med andre hjemmesider.

Det er i princippet alt der har med din hjemmeside at gøre, som foregår rundt omkring på nettet. Det kan f.eks. være en forbruger, som anmelder din virksomhed på Trustpilot. En blog, som nævner din virksomhed eller dit produkt. Alt dette skaber nemlig troværdighed til dit brand, og dermed kan Google vurderer din side relevant for matchende søgninger, hvilket giver dig bedre organiske placeringer. Du kan selv påvirke off-page SEO ved eksempelvis at styrke din linkbuilding.

Eksempler på off-page SEO:

  • Linkbuilding 
  • Skrive gæsteblogindlæg eller artikler til andres blogs. 
  • Blive nævnt på sociale medier 
  • Pressemeddelelser 
  • Advertorials

Hvordan bruges off-page SEO?

Off-page SEO benyttes til at forbedre din organiske placering i søgemaskinerne. Det kan ske ved at få links fra andre sider (linkbuilding), samt at få positiv omtale rundt omkring på nettet af andre sider og brugere.

Off-page SEO bruges til at vise Google, at hjemmesider og forbrugere anerkender din hjemmeside. Denne type SEO er ikke lige så nem at påvirke og udføre som eksempelvis On-page SEO, da den afhænger meget af, at du indgår samarbejder med andre. Men sammen er de to typer af SEO-tiltag med til at sikre din hjemmeside en god placering i søgemaskinens organiske placeringer.

Hvorfor er Off-page SEO vigtigt?

Off-page SEO er lige så vigtigt som on-page SEO, hvis ikke mere. Off-page SEO handler om at skaffe links fra andre websites til dit eget website. Jo flere kvalitetslinks du har, som er relevante, jo højere bliver dit website rangeret i søgemaskinerne. Derfor er det afgørende, at du arbejder hårdt på at skaffe links fra andre højt rangerende websites inden for din niche.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.