Få dominans på Google

SEO tekster

Indholdsfortegnelse

I dette blogindlæg får du nogle simple tips til, hvordan du tænker hele SEO-konceptet ind i dine tekster og artikler. Men først og fremmest skal vi måske lige afdække, hvad er SEO-tekster egentlig?

Hvad er SEO-tekster? SEO tekst

SEO-tekster er tekster, der indeholder de søgeord, som Googles brugere benytter i deres søgninger. Ved at tale samme sprog som brugerne, kan Google med højere sikkerhed anbefale din tekst ved at vise din side tidligere i søgeresultatet. Samtidigt kan brugeren tydeligt se, at du har svaret på deres spørgsmål eller det produkt, de efterspørger.

Faktisk siger det lidt sig selv. For det er ingen hemmelighed, at SEO og content går hånd i hånd. Uden content, der er søgemaskineoptimeret, ender du måske på side 10 i søgeresultaterne, og vi ved alle, at du ikke henter ret meget trafik der. Content er derfor, ja vi tør næsten godt sige, altafgørende for, at du får en god SEO-performance og ender i toppen af de organiske resultater.

For at forstå konceptet, kan vi kigge nærmere på de to ting hver for sig.

  • SEO står for søgemaskineoptimering og henvender sig til den disciplin, det er at optimere et website, så brugere nemt kan finde den i søgemaskiner som Google.
  • Tekster eller content referer til alt information, der findes og konsumeres på internettet.

Sætter vi de to ting sammen, får vi altså svaret på, hvad en SEO-tekst er: SEO-tekster er tekster, der er skrevet med det formål at tiltrække trafik via søgemaskiner. Når du skriver SEO-tekster handler det om at producere overbevisende, brugbare og fængslende tekster, der indeholder nogle specifikke søgeord, som giver brugerne præcis, det de leder efter, når de indtaster søgeforespørgslen i Google eller en anden søgemaskine. SEO-tekster hjælper dig altså med at målrette dit content til dine kunder og løse deres specifikke problemer.
SEO-tekster er vigtige, fordi søgemaskiner, såsom Google, scanner din hjemmeside, så de ord du bruger på hjemmesiden, bestemmer om dit websted vil rangere i SERP. Din side skal naturligvis også være godt designet, være brugervenlig og have styr på alle de tekniske ting, der også får dit websted til at rangere i Google. Men uden kvalitetsindhold har din hjemmeside ikke en chance i søgemaskinerne.

SEO-tekst eksempler

Du sidder måske stadig og hæfter dig lidt ved spørgsmålet “Hvad er SEO-tekster?”. Og det forstår vi godt, for SEO-tekster kan faktisk være rigtig mange ting. Der er masser af content du kan implementere på din hjemmeside for at søgemaskineoptimere. SEO-tekster kan være:

  • Blogindlæg 
    At lave et blogunivers er en af de mest almindelige og også nemmeste måder hurtigt at skabe en masse godt SEO-content på. Generelt er blogindlæg mere engagerende, og du har også større chance for at tiltrække links med en blog fremfor for eksempel en produktside. Et blogunivers kan også indeholde en masse forskelligt SEO-content. Faktisk kan det meste på denne liste også bruges på en blog.
  • Artikler
    Du kan skrive en masse forskellige artikler, hvor du inkorporerer relevante søgeord. Det kan være ting som nyhedsartikler, interviews, cases osv.
  • Tekst på produktsider
    Er du en e-commerce, har du helt sikkert masser af produktsider og ved at søgemaskineoptimere teksten på disse sider, kan du virkelig skaffe meget trafik. En god produktside fungerer både som SEO-content og landingsside for PPC.
  • Guides
    En guide er en længere tekst, der forklarer i detaljer, hvordan man gør en bestemt ting. Guides er rigtig gode som SEO-tekst, da du typisk nemt kan inkorporere søgeord i teksten. Brugere søger nemlig ofte med et spørgsmål. For eksempel “Hvad er seo-tekster?”, som er tilfældet i dette blogindlæg. Derfor får du nemt brugt det relevante søgeord, men du får også skrevet en tekst, der er virkelig brugbar og relevant for brugeren – og det kan Google rigtigt godt lide. Derfor er der god chance for, at du rangerer godt i søgeresultaterne med denne strategi. Når vi snakker SEO-tekster og hv-spørgsmål, kan du også være heldig at opnå det, der hedder et featured snippet. Et featured snippet er et lille uddrag af en tekst, som vises direkte i søgeresultaterne. Altså kan en bruger spørge Google om et spørgsmål og vise brugeren svaret, uden at brugeren selv skal klikke på en side. Det er altså en god måde at opnå kliks på, uden at du behøver at ligge øverst i de organiske resultater.
  • Ordbøger/gloseliste
    Førhen når man skulle finde definitionen på et ord, slog man op i en ordbog. I dag googler man det. Arbejder du derfor i en specialiseret branche, kan du hente en stor del trafik med en god ordbog. Her kan feautered snippets også være en god ting at arbejde imod.Dette er blot en del af de ting, der kan identificeres som SEO-tekster, så lad ikke disse begrænse dig. Alt content, som du finder relevant at have på din side, er retvisende for, hvad man ellers finder på din side, og som kan være brugbart for dine kunder, kan være en SEO-tekst.

Hvad er gode SEO-tekster?

Nu da vi har identificeret, hvad en SEO-tekst er, sidder du måske tilbage med spørgsmålet om, hvad der så defineres som en god SEO-tekst? Og for at vi kan tale ind i det, er det nødvendigt at definere, hvad der overhovedet skal til for at skrive gode SEO-tekster.

Hvis du er endt på dette blogindlæg, fordi du har produceret content til højre og venstre, og bare håbet på at noget af det vil ende på side 1, så frygt ej. Det er tid til at forpligte sig til en lidt mere fast strategi.
Her er tre trin, som kan hjælpe dig med at definere og måske endda redefinere, din SEO-content strategi.

  1. Definer dine mål
    Først og fremmest er du nødt til at definere dine mål for din forretning eller hjemmeside. Hvad er formålet med alt det content, du skriver? Er det at generere mere salg eller måske få flere besøgende? Har du svaret på dette, har du også svaret på, hvad for noget content, du bør fokuserer på. Hvis dit mål er at øge dit salg, bør dit primære fokus være på gode produktsider, der er optimeret til både at drive søgninger og konverteringer. Dit sekundære fokus kunne for eksempel være at fokusere på et blogunivers, hvor du kan skrive om, hvordan dine kunder bruger dine produkter. Du kan samtidig linke til de sider, hvor det er relevant og man kan købe de produkter, som du taler om.
  2. Tænk på din målgruppe
    Kend din målgruppe. Du kan bruge værktøjer som Google Analytics til at få et bedre indblik i, hvem dine besøgende egentlig er. Dertil kan du komme tættere på, hvad denne målgruppe leder efter af content.
  3. Analyser din data
    Det er altid en god ide at holde øje med din sides Analytics. Analysér dine nuværende SEO-tekster og se hvad der virker, og hvad der ikke gør. Her kan du for eksempel kigge på sidevisninger, konverteringsrate, links m.m. I denne fase er det også vigtigt at se efter mønstre. Elsker din målgruppe guides? Så lav flere guides. Hele tiden sørg for, at du holder dig opdateret med, hvordan dine SEO-tekster performer og optimér dit content efter det. Det betyder også at gå tilbage til ældre content og få det skrevet om, hvis det ikke performer efter hensigten. Med denne strategi kan du skrive gode SEO-artikler, men helt konkret at svare på, hvad der defineres som en god SEO-tekst, er svært. For det er helt individuelt alt efter, hvad du gerne vil opnå med dine tekster. Men generelt er det en god SEO-tekst, hvis den hjælper dig med at opnå det mål, du har sat for den. Havner den for eksempel på side 1 og skaber en masse trafik og endda måske også konverteringer, må det siges at være lykkes. Det kan naturligvis også handle om, hvad teksten indeholder og her er der nogle helt essentielle ting, som du bare skal have i din SEO-tekst.

Det skal gode SEO-tekster indeholde

Inden du går i gang med at skrive dine tekster, skal du naturligvis have styr på, hvilke søgeord, der er relevante for din tekst at indeholde. Senere i blogindlægget finder du en guide til, hvordan du finder de søgeord. I afsnittet her kigger vi ind i, hvad dine SEO-tekster ellers bør indeholde.

  1. Undgå keyword stuffing
    Først og fremmest bør vi nævne, at en SEO-tekst ikke blot handler om at presse søgeord ind i en tekst. Når vi taler om SEO-content, kan vi nemlig tale om det der hedder keyword frequency (søgeordsfrekvens) og keyword density (søgeordstæthed). Keyword frequency betyder, hvor mange gange et søgeord optræder i din tekst. I modsætning hertil handler keyword density om forholdet mellem dit søgeord og andre ord i samme tekst – det måles typisk i procent.De to begreber er ikke længere så effektive, som de var, før Google begyndte at udrulle SEO-opdateringer. Du bør dog stadig være opmærksom på begge, når du skriver dine tekster. Du kan for eksempel bruge dem til at undgå optimeringsfejl som keyword stuffing, hvilket betyder at du overdrevent presser søgeord ind i din tekst. Her er Google nemlig blevet en del klogere og værdsætter i dag langt mere kvalitetsindhold, der er letlæseligt, fremfor tekster, der er fyldt med søgeord.
  2. Brug tid på meta-titler og meta-beskrivelser
    Når du har skrevet dit indhold, bør du altid skrive en meta-titel og meta-beskrivelse. De hjælper nemlig søgemaskinen med at forstå, hvad din tekst omhandler, og hvorfor de valgte søgeord og sætninger bliver ved med at dukke op. En meta-beskrivelse er den lille tekst, der vises i søgeresultaterne, når brugere søger efter søgeord, der er relevante for din side. Den lille beskrivelse kan være det, der gør forskellen, om folk kliker eller ej. Brug dit primære søgeord i titlen og inkorporer også gerne et søgeord i beskrivelsen, Google fremhæver nemlig dette med fed skrift. Din metabeskrivelse bør:- Være mellem 150-160 tegn. Ellers cutter Google den af.
    – Indeholde en kort beskrivelse af, hvad din side handler om.
    – Indeholde en call-to-action, der inviterer brugerne til at klikke.
    – Indeholde primære søgeord.
    – Være unikke. Sørg for at dine beskrivelser på tværs af sider ikke er ens.
  3. Placer dine søgeord strategisk
    Nogle af de vigtigste steder du skal indtænke dine søgeord er i overskrifterne. Brug altid H1, H2, H3 osv., når du skriver SEO-tekster. Overskrifterne er nemlig også med til at fortælle Google, hvad siden handler om, så sørg derfor for at bruge dine søgeord i dine overskrifter. En tommelfingerregel er, at din side kun bør have én H1 – altså den primære overskrift. Du må naturligvis gerne bruge flere H2’ere og H3’ere, da de er gode til at strukturere dit indhold, så enhver læser kan finde rundt på siden.

Sådan finder du relevante søgeord til dine tekster

En god hjemmeside formår at have en sund kombination af organisk og betalt trafik. Google annoncering er som bekendt et af de mest effektive værktøjer i forhold til at sikre kunder i butikken via annoncer i toppen af SERP, men det er lige så vigtigt også at have gunstige placeringer i de organiske søgeresultater. Her skal du sørge for at udstyre dine sider med en række søgemaskineoptimerede hjemmesidetekster, som er unikke og indeholder de søgeord, dine kunder rent faktisk bruger.

Når du skal finde søgeord til dine tekster, har du et væld af muligheder. Vi kan anbefale Übersuggest eller Keywordtool, som er to gratis værktøjer, der giver dig adgang til alverdens keywords, som bruges på Google eller andre søgemaskiner. Tager vi udgangspunkt i Keywordtool, bør du have ovenstående indstillinger, når du skal finde danske søgeord.
Lad os sige, at du sælger produkter fra Grundfos – du indtaster derfor søgeordet ’Grundfos’ i søgefeltet. Herefter vil du blive mødt med et hav af forskellige søgeord, som er lagret i Google, men har du ikke den betalte udgave af Keywordtool, vil du ikke kunne se, hvor stor en konkurrence eller søgevolumen, der er på det enkelte søgeord, hvilket har meget at sige i forhold til din tekstforfatning. Du kan enten tilkøbe betalingsversionen, som koster imellem 48 og 88 dollars om måneden eller benytte nedenstående taktik og spare lidt kroner og ører. Vi anbefaler på det kraftigste, at du undlader at købe Keywordtool, hvis du ikke har planer om at bruge det i hverdagen. Værktøjet kan dog være rigtig godt, såfremt du eksempelvis arbejder i dit eget webbureau eller har behov for tonsvis af SEO-tekster.

Få indblik i de forskellige søgeord – Google Keywordplanner

De keywords, du har fået via Keywordtool, er ikke meget værd uden information om konkurrence, CPC og søgevolumen. Du kan dog relativt nemt få adgang til disse data. Du starter med at kopiere hele siden via ”ctrl + a” og ”ctrl + c” funktionerne. Dernæst åbner du Microsoft Excel, hvorefter du med ”ctrl + v” sætter alle søgeordene ind i arket.
Søgeordene finder du i kolonne A fra celle 26 og ned. Før vi kan gå videre, skal du åbne din browser og logge ind på din Ads-konto og gå til værktøjet ”Søgeordsplanlægning”. Her vælger du ”Få data om søgevolumen og prognoser”, hvorefter du kopierer samtlige søgeord ind i søgefeltet. Tryk ’Hent søgevolumen’ – efter nogle få sekunder skulle du gerne kunne se følgende oversigt:

Du kan nu sortere søgeordene ud fra konkurrence, CPC og søgevolumen. Det er dog langt fra alle søgeord, som er relevante for dine SEO-artikler og META-titler og beskrivelser. Som forhandler af Grundfos produkter er et søgeord som ”Grundfos India” nok ikke det mest attraktive, men ikke desto mindre vil du via dette værktøj kunne se, at keywordet ”Grundfos udskiftningstabel” har 40 månedlige søgninger og tilmed en lav konkurrence. Med en effektiv SEO-tekst og en lille smule linkbuilding har du altså gode muligheder for at rangere højt på dette søgeord, hvilket kan generere en del organisk trafik. Du finder også en masse long-tail keywords samt specifikke produktsøgeord, som måske er en del af dit sortiment. Ifølge Google er der eksempelvis også 40 månedlige søgninger på ”Grundfos C-3”.
Med disse tre værktøjer i hånden – Keywordtool, Microsoft Excel og Søgeordsplanlægning – har du et solidt fundament til at finde de søgeord, du bør fokusere på.

Få hjælp til SEO-tekster hos LAZZAWEB

Hos LAZZAWEB er tekster en stor del af SEO-arbejdet, og derfor har vi selvfølgelig en in-house copy-afdeling med de bedste SEO tekstforfattere. Ønsker du at få tekster, som er sælgende, indlevende og samtidigt optimeret til Google algoritmen, så kontakt os i dag, og hør mere om hvad vi kan gøre for netop jeres forretning.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

200 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
80 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på Google-dominans?

Vi skaber brancheførende resultater. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO. Når du booker et møde med os, vil du opleve forskellen.