Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Søgeintention?

En søgeintention er det, man ønsker at finde ud af, når man foretager en søgning på internettet. En søgeintention kan være alt fra et simpelt spørgsmål til et komplekst problem, som man ønsker at få løst. Når man indtaster en søgning på internettet, så vil søgemaskinen forsøge at finde de hjemmesider, der bedst matcher den søgeintention, man har. Dette gøres ved hjælp af en række algoritmer, som tager højde for en lang række forskellige faktorer.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Søgeintention?

Søgeintention er det, som brugeren ønsker at finde ud af, når de søger efter noget på internettet. Dette kan være alt fra et simpelt spørgsmål til noget mere komplekst. Søgeintentionen er ofte afgørende for, hvilken type søgeresultater der vises, og hvilken type information der bliver fundet.

Hvordan bruges Søgeintention?

Når man bruger en søgemaskine som Google, er det ofte med det formål at finde ud af noget – man søger efter information. Søgeintention er betegnelsen for, hvad det er man søger efter, og den kan have stor betydning for, hvor godt et søgeresultat matcher ens behov.

For eksempel kan man have den søgeintention at finde ud af, hvordan man laver en bestemt type mad. I så fald er det relevant at finde opskrifter, blogindlæg eller videoer, der viser, hvordan man laver maden. Hvis man i stedet søger efter en anmeldelse af en bestemt type mad, er det andre typer søgeresultater, der er relevante.

Det er derfor vigtigt, at man er klar over sin egen søgeintention, når man søger efter noget på internettet. Ellers er der risiko for, at man finder noget, der ikke er relevant for det, man leder efter.

Hvorfor er Søgeintention vigtigt?

Det er vigtigt at forstå søgeintentionen, fordi det kan påvirke, hvor relevante dine resultater er for den person, der foretager søgningen. Hvis du for eksempel søger efter “hunde”, kan dette have en helt anden søgeintention end “hundepensioner”. Søgeintentionen kan også påvirke, hvilke søgeord der bliver brugt, og hvor meget trafik der er på et søgeord.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.