Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er SEM?

SEM står for “Search Engine Marketing”. SEM er en type online markedsføring, der går ud på at øge en hjemmesides synlighed i søgemaskinerne, så den får flere besøgende og konverteringer. Det inkluderer både betalt annoncering (Google Ads) og organiske resultater (SEO).

Læsetid: 3 minutter

SEM definition

SEM står for Search Engine Marketing og er en type markedsføring, der sigter mod at øge søgemaskineresultaterne for et bestemt website. SEM omfatter normalt en række aktiviteter såsom søgemaskineoptimering (SEO), betalt søgning (PPC) og linkbuilding. Formålet med SEM er at forbedre websitets synlighed og trafik på søgemaskiner som Google og Bing.

SEM er marketing i søgemaskinerne, hvor der arbejdes med at skabe mere synlighed i søgemaskinernes resultatside (SERP) ved at forbedre dine placeringer i søgemaskinen.

SEM er en marketingstrategi, der er særlig værdifuld til at udvide din virksomheds rækkevidde. Bare på Google foretages over 3,5 milliarder søgninger om dagen. SEM giver dig derfor de bedste forudsætninger, for at få din virksomhed vist frem til potentielle kunder. Derudover bliver din virksomhed også kun vist frem i de søgninger, der er relevante for din virksomhed.

Hvordan bruges SEM?

SEM står for ”Search Engine Marketing” og dækker over alle de aktiviteter, der tilsigtes at påvirke søgemaskinernes resultater. SEM omfatter derfor både SEO (Search Engine Optimization) og PPC (Pay-Per-Click). SEO er de metoder og teknikker, der anvendes for at forbedre et website eller en websides placering i søgemaskinernes resultater.

SEO kan inddeles i to hovedområder; on-page SEO og off-page SEO. On-page SEO omfatter de optimeringer, der foretages direkte på websitet, f.eks. tekstindhold, meta-tags, billeder m.m. Off-page SEO omfatter optimeringer, der ikke foretages direkte på websitet, men derimod sker på eksterne websites og i sociale medier.

Eksempler på off-page SEO er linkbuilding, sociale medier og anmeldelser. PPC er en betalt form for online markedsføring, hvor virksomheder betaler søgemaskinerne for at vise deres reklamer i søgeresultaterne. PPC er en performance-baseret model, hvor virksomheden kun betaler, når der klikkes på deres annonce. Der findes forskellige PPC-modeller, men den mest udbredte og velkendte er Google Ads. Google Ads består af to dele; søgeannoncer og displayannoncer. Søgeannoncer vises øverst og nederst i søgeresultaterne og er dermed den type annonce, der har størst synlighed og dermed også klikkerates. Displayannoncer vises på udvalgte websites og i Googles Display Netværk.

Hvorfor er SEM vigtigt?

Search Engine Marketing (SEM) er en type markedsføring, der fokuserer på at forbedre en hjemmesides søgemaskineresultater. SEM indebærer typisk brug af søgemaskineoptimering (SEO) og søgemaskineannoncering (SEA) for at forbedre en hjemmesides rangering i søgemaskinerne og dermed øge trafikken til hjemmesiden.

En effektiv SEM-strategi kan hjælpe en hjemmeside med at opnå et højere søgemaskineresultat, hvilket igen kan føre til flere besøgende på hjemmesiden. SEM er særlig vigtigt for virksomheder, der ønsker at tiltrække kunder online, da SEM kan hjælpe virksomhederne med at fremvise deres hjemmesider øverst i søgemaskinerne, hvor brugerne er mere tilbøjelige til at se dem.

SEM er også vigtigt for virksomheder, der ønsker at målrette deres marketingkampagner til specifikke søgetermer. SEA giver virksomhederne mulighed for at vise deres annoncer til brugere, der søger efter deres produkter eller tjenester, hvilket kan øge sandsynligheden for, at brugerne klikker på annoncerne og dermed besøger hjemmesiden.

Forholdet mellem SEA og SEO

  • SEA: Betalt markedsføring i søgemaskinerne
  • SEO: Organisk markedsføring i søgemaskinerne 

For at forbedre dine annonce-placeringer, skal du arbejde med SEA (Search Engine Advertising) og for at forbedre dine organiske placeringer, skal du arbejde med SEO (Search Engine Optimization). Hvis du ønsker kunder, besøg og omsætning lige nu og her, så er det SEA, du skal benytte dig af. Dog udelukker det ene ikke det andet. SEO og SEA giver ofte det bedste resultat, hvis de kombineres.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.