Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en Søgemaskine?

Søgemaskiner er computerprogrammer, der gennemsøger det store net af internetsider for at finde de sider, der indeholder de ord, du søger efter. Søgemaskiner kan også finde sider, der er tæt på det, du søger efter. Nogle af de mest populære søgemaskiner er Google, Yahoo og Bing.

Læsetid: 2 minutter

Søgemaskine definition

En søgemaskine er et program, der gør det muligt for brugere at søge efter information på internettet. Søgemaskiner bruger søgeord eller søgefraser, som brugerne indtaster, for at finde de websteder, der indeholder de ønskede informationer. Nogle af de mest populære søgemaskiner omfatter Google, Yahoo! og Bing.

Hvordan bruges Søgemaskiner?

En søgemaskine er et program, der søger i en database efter bestemte informationer. Søgemaskinerne er meget forskellige, men de fleste af dem virker på samme måde: Du skriver et søgeord eller en søgestrategi ind i søgemaskinen, og søgemaskinen giver dig en liste over de dokumenter, der indeholder de informationer, du søgte efter.

De fleste søgemaskiner bruger to forskellige metoder til at finde de dokumenter, du søger efter:

1. Søgemaskinen kan gennemsøge alle de dokumenter, der er i databasen for at finde de dokumenter, der indeholder de søgeord, du skrev ind.

2. Søgemaskinen kan bruge et søgeord-index til at finde de dokumenter, der indeholder de søgeord, du skrev ind.

En søgemaskine kan have adgang til millioner eller milliarder af dokumenter, så det er normalt ikke muligt for søgemaskinen at gennemsøge alle disse dokumenter for at finde de dokumenter, der matcher dine søgekriterier. I stedet bruger søgemaskinen et søgeord-index, der indeholder et udvalg af de søgeord, der findes i de dokumenter, der er i databasen.

Når du bruger et søgeord-index til at finde de dokumenter, du søger efter, kan du ofte finde de dokumenter, du søger efter meget hurtigere end hvis du skulle gennemsøge alle de dokumenter, der er i databasen.

Hvorfor er Søgemaskiner vigtige?

Søgemaskiner er vigtige fordi det er den bedste måde at finde information på internettet. Søgemaskine giver brugerne mulighed for at indtaste deres søgekriterier og få et svar med det samme. Dette er især vigtigt, når man har brug for hurtig information. Søgemaskine er også vigtigt, fordi det hjælper brugerne med at navigere på internettet.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.