Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er B2B?

I forretningssammenhænge bruges ofte forkortelsen B2B, som står for ”Business to Business”. B2B-forretning handler om salg af varer og ydelser fra en virksomhed til en anden virksomhed. Dette sker ofte gennem et netværk af forhandlere, distributører eller leverandører. I modsætning til B2C-forretning (”Business to Consumer”), hvor kunden er en privatperson, er kunden i en B2B-forretning altid en virksomhed.

Læsetid: 1 minut

B2B definition

B2B er en forkortelse for business-to-business og dækker over virksomheders samarbejde med hinanden. Business-to-business-samarbejde kan være mange ting, men det handler typisk om virksomheder, der leverer hinanden produkter eller ydelser. Business-to-business-samarbejde adskiller sig fra business-to-consumer, hvor virksomheder samarbejder direkte med forbrugerne.

Hvordan bruges B2B?

I B2B-sammenhænge bruges virksomheder normalt til at markedsføre og sælge deres produkter og/eller services til andre virksomheder. Dette kan ske på mange forskellige måder, herunder gennem direkte kontakt, salgsmedarbejdere, salgsfremmende aktiviteter, messer og udstillinger, PR og reklame.

For at få succes med B2B-marketing skal virksomhederne først og fremmest forstå deres kunder og deres behov. Derefter skal virksomhederne udvikle en strategi for, hvordan de bedst muligt kan nå ud til og kommunikere med deres kunder. Dette kan involvere mange forskellige aktiviteter, herunder research, målgruppeanalyse, kommunikationsplanlægning, produktudvikling, salg og efterfølgende kundeservice.

For at opnå succes med B2B-marketing er det også vigtigt, at virksomhederne vælger de rigtige kanaler til at nå ud til deres kunder. Dette afhænger af virksomhedens mål og den konkrete målgruppe, men kan f.eks. involvere brug af online og offline marketingkanaler, herunder sociale medier, e-mail-marketing, direkte mail og telefonmarketing.

Hvorfor er B2B vigtigt?

B2B er vigtigt fordi det hjælper virksomheder med at finde og kontakte hinanden. Dette er især vigtigt for mindre virksomheder, der ikke har deres egen markedsføringsafdeling eller for virksomheder, der ønsker at kommunikere direkte med andre virksomheder. B2B hjælper også virksomheder med at finde nye kunder og markeder.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.