Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Behavioral Targeting definition

Behavioral targeting er en marketingmetode, der går ud på at målrette markedsføringen til en gruppe mennesker, der har vist et bestemt adfærdsmønster. Adfærdsmønsteret kan f.eks. være, at de besøger bestemte hjemmesider, klikker på bestemte links eller køber bestemte produkter. På denne måde kan virksomhederne målrette deres markedsføring bedre og dermed få større effekt ud af deres marketingbudget.

Læsetid: 2 minutter

Hvad er Behavioral Targeting?

Behavioral Targeting (også kaldet adfærdsmålretning på dansk) er en teknik, der bruges til at målrette reklamer og indhold på internettet til en bruger, baseret på den information, der er indsamlet om brugerens onlineadfærd. BT kan bruges til at målrette reklamer og indhold til en enkelt bruger eller til en gruppe af brugere, der ligner hinanden i deres onlineadfærd.

Behavioral targeting bruges ofte til at målrette reklamer og indhold til brugere, der har vist interesse for et bestemt emne eller produkt ved at besøge bestemte hjemmesider eller søge efter bestemte ord eller sætninger. Det kan også bruges til at målrette reklamer og indhold til brugere, der bor i et bestemt område, eller til brugere, der bruger en bestemt type enhed eller browser.

Adfærdsmålretning kan have mange fordele for både brugere og virksomheder. Det kan gøre det muligt for virksomheder at målrette deres reklamer og indhold til de brugere, der er mest sandsynligt at være interesserede i det, de tilbyder. Dette kan spare virksomheder for tid og penge, og det kan også hjælpe virksomheder med at nå deres målgruppe på en mere effektiv måde. Målretningen kan også hjælpe brugere med at finde de produkter og den information, de er interesserede i, og det kan gøre det muligt for brugere at få mest muligt ud af deres tid på internettet.

Hvordan bruges Behavioral Targeting?

Behavioral targeting er en markedsføringsmetode, der sigter mod at ramme kunder baseret på deres adfærd online. Adfærdsmæssig målrettet reklame indsamler data om kundernes onlineadfærd, såsom hvilke websites de besøger og hvilke produkter de køber, for at udvikle en profil af deres interesser. Denne profil bruges til at vise dem målrettede reklamer, der er tilpasset deres interesser.

Behavioral targeting kan være en effektiv måde at nå ud til kunderne på, fordi det giver annoncørerne mulighed for at vise deres reklamer til folk, der er interesserede i det, de tilbyder. Dette øger sandsynligheden for, at folk vil klikke på annoncerne og købe de viste produkter.

Behavioral targeting kan dog også være kontroversielt, fordi det indsamler data om folk uden deres viden eller samtykke. Dette kan føre til bekymringer om privatliv og sikkerhed, og nogle mennesker mener, at det er det samme som at “snage”.

Hvorfor er Behavioral Targeting vigtigt?

Behavioural targeting er en effektiv måde at nå ud til brugerne, fordi det giver annoncørerne mulighed for at tilpasse deres budskaber til den enkelte bruger. Dette gør det muligt for annoncørerne at skræddersy deres annoncer, så de bedst muligt rammer deres målgruppe. Det er også en effektiv måde at spare penge på annoncering, da annoncørerne kun betaler for de annoncer, der bliver set af brugerne og dermed en effektiv måde at øge annoncørenes ROI (Return on Investment).

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.