Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er CMS?

CMS står for Content Management System og er et program, der gør det muligt for brugere at oprette, redigere og publicere indhold på en hjemmeside. CMS giver brugerne mulighed for at administrere hjemmesidens indhold uden at skulle have teknisk know-how. Der findes mange forskellige slags CMS-systemer, der alle tilbyder forskellige funktioner. Nogle af de mest populære CMS’er er WordPress, Drupal og Joomla.

Læsetid: 2 minutter

CMS definition

CMS er en computer software, der gemmer alt dit indhold ét sted, så du ikke behøver flere databaser på tværs af forskellige websteder. Med CMS slipper du for at skulle kode hele din hjemmeside fra bunden. Det kan derfor betegnes som en slags skabelon for hjemmesider. 

Der findes mange forskellige CMS-systemer, som du kan bruge, hvilket kan spare dig tid og penge. Et CMS er især nyttigt, hvis du har brug for at opdatere dit websted ofte eller skal give adgangsrettigheder til flere brugere. 

De mest anvendte CMS-systemer er: 

  • WordPress
  • Shopify
  • Joomla

Hvordan bruges CMS?

CMS bruges til at oprette, opdatere og vedligeholde hjemmesider, samt til at skabe struktur og orden på din hjemmeside. Formålet med CMS er at gøre det så nemt og enkelt for hjemmesideejere som muligt, så de selv kan redigere og opdatere indhold på deres hjemmeside. 

Hvorfor er CMS vigtigt?

CMS er en forkortelse for Content Management System. Et CMS er et stykke software, der giver brugeren mulighed for at oprette, redigere og publicere indhold på en hjemmeside. Dette kan gøres uden at skulle have nogen teknisk eller programmeringsmæssig viden.

Et CMS-system er især vigtigt for virksomheder og organisationer, der ønsker at have en hjemmeside, men ikke har ressourcerne til at ansætte en webudvikler til at oprette og vedligeholde hjemmesiden for dem. Med et CMS kan en virksomhed selv opdatere deres hjemmeside med nyheder, produktinformation og andet indhold, uden at skulle betale for en webudvikler til at gøre det for dem.

et CMS-systen giver også brugerne mulighed for at samarbejde om at oprette og redigere indhold på en hjemmeside. Dette er især vigtigt for virksomheder og organisationer, der har mange medarbejdere, der skal kunne bidrage til hjemmesiden. Med et CMS kan brugerne dele deres arbejde og samarbejde om at oprette og redigere indhold, uden at skulle have nogen teknisk eller programmeringsmæssig viden.

Fordele ved at bruge et CMS-system:

  • Flere personer kan redigere elementer på hjemmesiden på samme tid.
  • Erfaring med programmering og kodning er ikke nødvendig.
  • Du sparer tid ved ikke at skulle kode alt fra bunden.
  • Mulighed for nemt at redigere indholdet løbende. 

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.