Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er CPC?

CPC står for Cost Per Click og er en metode til at beregne omkostningerne ved annoncering på internettet. CPC-prisen afhænger af den enkelte annoncør og deres kampagne, og kan variere meget. CPC-metoden giver annoncørerne mulighed for at betale kun for de klik, som deres annoncer modtager, hvilket gør den populær blandt annoncører.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder CPC?

CPC er den pris, du betaler hver gang en bruger klikker ind på en af dine annoncer. CPC betragtes derfor ofte som værende prisen for en potentiel kunde, da du ikke skal betale for de visninger, som annoncen får. CPC bliver også refereret til som klikprisen. 

Hvordan bruges CPC?

CPC bruges som en betalingsmetode, når der skal betales for en annonce. Den kan derfor bruges til at bestemme, hvor meget du maksimalt vil betale pr. klik. CPC-prisen bestemmes ud fra en live auktion, der afholdes af en søgemaskine som Google. Her byder annoncørerne på annoncepladserne i søgemaskinen. Det er dog ikke kun klikprisen, som afgør placeringen, men det afhænger også af, hvor god ens Quality Score er. 

Når du anvender CPC, er der nogle ting, som  er vigtige at være opmærksomme på:

  • Du kan ikke være sikker på, at annoncen bliver vist på den ønskede placering, selvom din klikpris er høj. 
  • Der er stor forskel på CPC på de forskellige søgeord
  • Om klikprisen er for høj i forhold til værdien af den potentielle kunde. 

Hvordan beregnes CPC?

Cost per click afhænger af, hvor meget konkurrence, der er på det enkelte søgeord, samt hvilke produkter, der sælges. Er det populære produkter vil søgeordene også have højere konkurrence, og klikpriserne vil derfor være højere. 

I forbindelse med udvælgelsen af søgeordene er det også vigtigt, at der kun vælges præcise søgeord, så de klik, der kommer på annoncerne, er så relevante som muligt. Det kan derfor være en god id at holde øje med søgeordene og justere dem løbende.

Hvis du er usikker på om CPC er en afregningsform, som vil give mening for din virksomhed, kan det være en god idé at udregne fortjenesten på de potentielle kunder, som klikker på dine annoncer. Er fortjenesten større end prisen på din CPC-annonce, kan det godt betale sig at anvende CPC.

Hvis du anvender Google, har du mulighed for at vælge, om du vil bruge en manuel eller automatisk budgivning til at bestemme din CPC-pris. Hvis du vælger at bruge manuel budgivning, har du selv kontrollen over dine bud. Dit maksimale bud vil derfor ikke blive ændret, med mindre du selv går ind og redigerer det. Med automatisk budgivning fastsætter Google bud på dine vegne ud fra din budgivningsstrategi.   

Der findes også andre typer af betalingsmetoder til afregning af annoncer. Med CPA betales der pr. konvertering, så betalingen først sker, når en bruger har udført en bestemt handling. 

Hvorfor er CPC vigtigt?

CPC (Cost Per Click) er en afgift, som du betaler for hver gang, der klikkes på et af dine annoncer. Det er en af de faktorer, der bestemmer, hvor meget du skal betale for din online annoncering.

CPC er vigtigt, fordi det bestemmer, hvor meget du skal betale for dine online annoncer. Jo højere CPC, jo dyrere bliver det at annoncere online. Derfor er det vigtigt at have en forståelse for, hvad CPC er, og hvordan det påvirker dine annonceringsomkostninger.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.