Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er et crawl?

Crawl er særligt brugt om Googles scanning af hjemmesider, som ved hjælp af en robot læser hjemmesiders indhold. Dette indebærer blandt andet et overblik over siders tekst, billeder og links. Dataen gemmes i Googles index, som er det, man som bruger søger i, når man laver en Google søgning.

Læsetid: 3 minutter

Hvad betyder crawl?

Et crawl er eksempelvis den aktivitet som Google og andre søgemaskiner foretager sig, hver gang en hjemmeside skal indekseres. Det er en nødvendighed for, at Google kan vurdere hvilke hjemmesider, der skal have de forskellige organiske placeringer. Crawl er derfor en vigtig del af SEO, da det er på baggrund af denne scanning, at Google ser det arbejde, du har lagt i dine SEO-tiltag.

CRAWL er en teknik, der bruges til at analysere og udtrække data fra websteder. Dette gøres ved hjælp af en web crawler, der gennemlæser webstedets HTML-kode og følger links til andre sider for at finde de data, der efterspørges. Når dataene er fundet, returneres de til brugeren.

CRAWL kan bruges til at finde almindelige data såsom navne, telefonnumre og adresser, men det kan også bruges til at finde mere specialiserede data såsom produktpriser, vejrudsigter eller søgeresultater. Denne teknik er især nyttig, når der ikke er andre måder at få adgang til de ønskede data.

CRAWL kan dog også være en tidkrævende proces, og hvis webstedet er stort eller komplekst, kan det tage lang tid at gennemføre en fuld crawl. Derfor er det ofte bedre at bruge en anden form for dataudtrækning, såsom et API, hvis det er muligt.

Hvordan bruges et crawl?

Et crawl kan gøres enten ved manuel crawling, hvor brugeren klikker sig gennem hver enkelt side på hjemmesiden. Eller ved automatisk crawling, hvor en software besøger alle hjemmesidens URL’er uden menneskelig overvågning. Dette er bl.a., hvad Google gør brug af.

Google bruger crawl til at sikre, at de sider, som de indekserer i SERP, er det bedste og mest præcise for brugerens søgning.

Du har også mulighed for at crawle din egen hjemmeside. Det kan der være mange grunde til at gøre. Her får du nemlig et indblik i, hvad Google ser, når de foretager et crawl af din hjemmeside. Du får bl.a. indblik i 404-fejl, samt andre ting som kan optimeres for at opnå en højere placering i Google.

Grunde til at crawle din hjemmeside:

  • Finde 404-fejlsider
  • Identificere manglede indhold og fejl
  • Se om hjemmesiden er mobilvenlig
  • Overvåge afvisningsprocenter og konverteringsrate
 

Hvorfor er crawling vigtigt?

Crawling er en vigtig funktion på en hjemmeside, fordi det hjælper søgemaskiner med at finde og indeksere indhold på en hjemmeside. CRAWL går gennem alle de links på en hjemmeside og følger dem til deres kilde, så søgemaskinerne kan finde og indeksere al det indhold, der er tilgængeligt på hjemmesiden.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.