Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

CRO definition

CRO står for Conversion Rate Optimization, som på dansk betyder konverteringsoptimering. CRO er en proces, der skal føre til en forøgelse af konverteringer. En konvertering er typisk et salg, men kan også være en anden aktiv handling, som er værdifuld for virksomheden. 

Læsetid: 2 minutter

Hvad er CRO?

CRO er en metode til at øge antallet af besøgende på din hjemmeside ved at øge din hjemmesides konverteringsrate. Konverteringsraten er den procentdel af kunderne, der udfører en ønsket handling ved besøg på hjemmesiden. CRO er derfor en effektiv måde til at sikre, at de besøgende på dit websted konverterer. 

Conversion Rate Optimization er en proces, hvor du tester forskellige variationer af din hjemmeside eller app, for at se hvilke tiltag, der giver de bedste resultater.

CRO er derfor en god ressource at gøre brug af til at få data om, hvad der fungerer godt på dit website, og hvad der ikke gør. Det er vigtigt, at du indsamler nok relevant data, inden du begynder at arbejde med CRO. Mangel på data giver et misvisende billede af dine optimeringsmuligheder, derfor er data en vigtig del af CRO. 

Hvordan bruges CRO?

CRO bruges til at teste små ændringer, som f.eks. knap-farver, tilføjelse af nye funktioner til din hjemmeside eller at teste dine CTA. Det er både aspekter som layout, design og funktioner, som du kan ændre for at påvirke brugerens adfærd med henblik på at øge konverteringerne. Optimering af konverteringsraten er en løbende proces og består typisk af to faser:

  1. Identifikation af de elementer på dit websted eller din mobilapp, der skal optimeres.
  2. Teste elementerne ved hjælp af A/B-test og finde frem til, hvad der fungerer godt på din hjemmeside, hvilke elementer der trækker dine konverteringsrater ned, samt hvad du kan gøre for at rette op på dem.

Hvorfor er CRO vigtigt?

Conversion rate optimization (CRO) er vigtigt fordi det hjælper virksomheder med at forstå, hvordan deres kunder interagerer med deres hjemmeside, og hvad der skal til for at forbedre kundens oplevelse. CRO giver virksomhederne mulighed for at teste forskellige elementer på deres hjemmeside og se, hvad der virker bedst for at få flere konverteringer.

Det er vigtigt at have en høj konverteringsrate, fordi det betyder, at flere besøgende på hjemmesiden køber eller tager den handling, virksomheden ønsker, at de skal tage. Dette kan f.eks. Være at tilmelde sig et nyhedsbrev, købe et produkt eller tilmelde sig en service.

For at forstå, hvorfor CRO er vigtigt, skal vi først forstå, hvad konverteringsrate er. Konverteringsrate er det antal besøgende på en hjemmeside, der tager den ønskede handling. Så hvis en virksomhed har 100 besøgende på deres hjemmeside om dagen, og 2 af dem tilmelder sig virksomhedens nyhedsbrev, er konverteringsraten 2%.

Det er vigtigt at have en høj konverteringsrate, fordi det betyder, at flere besøgende på hjemmesiden køber eller tager den handling, virksomheden ønsker, at de skal tage. Dette kan f.eks. Være at tilmelde sig et nyhedsbrev, købe et produkt eller tilmelde sig en service.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.