Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er en Customer Journey?

En “Customer Journey” el. en kunderejse er den rejse, som en kunde tager, fra første gang de hører om et brand, til de faktisk køber noget. Dette kan også være den rejse, som kunden tager, hvis de vælger at blive kunde hos virksomheden igen.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Customer Journey?

En kunderejse er en figurativ rejse, som kunden tager, mens de interagerer med et brand. Rejsen starter med bevidsthed og slutter med efterkøbsadfærd. Mellem disse to yderpunkter findes faserne overvejelse, køb og efterlevelse.

I bevidsthedsfasen er kunden ikke bevidst om behovet for et produkt eller en service. For at nå ud til kunden i denne fase, skal virksomhederne fokusere på markedsføring og branding.

I overvejelsesfasen er kunden bevidst om behovet for et produkt eller en service. De undersøger forskellige muligheder og sammenligner dem. For at nå ud til kunden i denne fase, skal virksomhederne fokusere på at skabe interesse og på at give kunden de informationer, de har brug for.

I købsfasen har kunden truffet et valg og er klar til at købe. For at nå ud til kunden i denne fase, skal virksomhederne fokusere på at gøre det let for kunden at købe, f.eks. ved at have en brugervenlig hjemmeside eller en god betalingsordning.

I efterlevelsesfasen har kunden købt produktet eller service og har nu brugt det. I denne fase er det virksomhedens mål at sikre, at kunden er tilfreds med produktet og har en positiv oplevelse med brandet. For at nå ud til kunden i denne fase, skal virksomhederne fokusere på kundesupport og -tilfredshed.

Hvordan bruges en Customer Journey?

En Customer Journey el. kunderejse beskriver de faser, som en kunde gennemgår, fra første bevidsthed om et behov til efterfølgende køb og brug af et produkt.

Det er et værktøj, som virksomheder bruger til at forstå, hvordan deres kunder oplever deres brand og produkter, og hvad der motiverer dem til at købe.

Virksomheder kan bruge kunderejsen til at optimere deres marketing- og salgsindsats, så de bedre rammer kundernes behov og øger deres tilfredshed. For at kunne forstå og optimere en kunderejse, er det vigtigt for virksomheder at følge med i, hvordan deres kunder går igennem denne kunderejse fra start til slut. Dette kan gøres ved hjælp af forskellige værktøjer såsom Analytics, kundeundersøgelser, tracking af kundeadfærd osv.

Det er også et nyttigt værktøj til at identificere muligheder for at forbedre kundeoplevelsen og forebygge problemer og klager.

Hvorfor er Customer Journeys vigtige?

En kunderejse er en vigtig del af enhver virksomheds strategi, fordi det er her, at du får mulighed for at lære dine kunder bedre at kende. Når du forstår, hvad deres behov og ønsker er, kan du tilpasse dine ydelser og produkter, så du kan give dem den bedst mulige oplevelse. På denne måde kan du skabe loyale kunder, der vender tilbage igen og igen.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.