Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Clicks definition

Clicks er, som navnet antyder, kliks på online annoncer og er en målenhed, der tæller antallet af gange, brugere klikker på en bestemt annonce. Clicks bruges typisk til at måle effekten af en annonce. For eksempel gennem CTR (Click-through-rate).

Læsetid: 1 minut

Hvad er Clicks?

Når det kommer til online annoncering, referer clicks til, når en bruger klikker på en annonce. Dette er målet for størstedelen af online annoncer – for eksempel Google Ads, hvor en annoncør først betaler, når der klikkes på en annonce.

Hvordan bruges Clicks?

Clicks bruges til at analysere, hvor mange gange en bruger har klikket på et link. Dette kan være nyttigt for at se, hvor mange brugere, der faktisk klikker på links i en artikel eller et blogindlæg. De kan også bruges til at finde ud af, hvilke links der er mest populære, så man kan forbedre indholdet på sin hjemmeside. De bruges altså også til at referere effekten af online annoncer som Google Ads – Her måler man for eksempel typisk, det der hedder CTR (Click-through-rate). CTR er antallet af kliks på en annonce pr. annoncevisning (i procent). Det er altså en nyttig måde at sammenligne kampagners effektivitet.

Sådan beregnes CTR:

Hvorfor er Clicks vigtige?

Clicks er vigtige, fordi det er det, der tæller i online-annoncering. Hvis du ikke får nok clicks på din annonce, vil du ikke få så mange kunder. Så det er vigtigt at have en god annonce, der får folk til at klikke på den.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.