Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er HTTP(s)?

HTTP står for HyperText Transfer Protocol og er en protokol, der bruges til at sende data mellem en webserver og en webbrowser. HTTPS er en sikker version af HTTP, der bruger en krypteringsprotokol til at beskytte dataene under transmission.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder HTTP(s)?

HTTP er en protokol, der bruges til at sende og modtage informationer på internettet. HTTP står for HyperText Transfer Protocol, og det er det protokol, der bruges til at sende og modtage hjemmesider. HTTPS er en sikker version af HTTP, og det er det protokol, der bruges til at sende og modtage informationer, der er krypteret.

Hvordan bruges HTTP(s)?

HTTP står for HyperText Transfer Protocol og er en protokol, der bruges til at sende og modtage data over internettet. HTTP er den mest almindelige protokol, der bruges på internettet og er normalt det første trin i at få adgang til en hjemmeside.

Når du indtaster en hjemmeside-adresse i din browser, vil din computer sende en HTTP-forespørgsel til hjemmesiden for at bede om de data, der er tilgængelige på denne adresse. Hjemmesiden vil så sende en HTTP-svar tilbage til din computer med de data, den har.

HTTP fungerer ved hjælp af en række standardiserede kommandoer, der kan bruges til at sende og modtage data. Nogle af de mest almindelige kommandoer er GET, der bruges til at hente data fra en hjemmeside, og POST, der bruges til at sende data til en hjemmeside.

HTTP kan også sende data i forskellige formater, herunder tekst, billeder og video. Når du besøger en hjemmeside, vil din browser normalt automatisk vise de billeder og videoer, der er tilgængelige på hjemmesiden.

HTTP fungerer også med flere forskellige sikkerhedsprotokoller, herunder SSL og TLS. Disse protokoller bruges til at beskytte data, der sendes mellem din computer og hjemmesiden. Når du besøger en hjemmeside, der bruger en af ​​disse protokoller, vil du normalt se et låseikon i din browser, der viser, at hjemmesiden er sikker at bruge.

Hvorfor er HTTP(s) vigtigt?

HTTP(s) er vigtigt fordi det er en af de grundlæggende protokoller, der bruges på Internettet. HTTP står for “HyperText Transfer Protocol” og bruges til at hente HTML-sider fra webservere. HTTPS er en sikker version af HTTP, hvor data sendes krypteret, så det ikke kan aflyttes af andre. HTTPS er især vigtigt for sikkerheds- og bankwebsider, hvor der sendes sensitiv information.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.