Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Clickbait?

Clickbait er en form for onlineannoncering, der normalt er en overskrift eller et link, der er designet til at lokke brugere til at klikke på det. Clickbaits bruger ofte skræmmende eller provokerende billeder og overskrifter for at få folk til at klikke på dem.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder Clickbait?

Clickbait er en form for online markedsføring, der går ud på at tiltrække brugeres opmærksomhed ved at bruge overskrifter eller billeder, der er forførende eller provokerende. Formålet med clickbait er at få brugerne til at klikke på et givent hyperlink, for at få adgang til yderligere indhold eller for at blive omdirigeret til en anden hjemmeside. Clickbait kritiseres ofte for at være useriøs og lokke brugerne til at klikke på ting, de egentlig ikke har interesse i.

Hvordan bruges Clickbait?

Clickbait er en form for online markedsføring, der er designet til at fange brugerens opmærksomhed. Dette gøres ved at bruge overskrifter og billeder, der er designet til at vække nysgerrighed. Ofte vil der være et element af vildledning i clickbait, hvor brugeren bliver lokket til at klikke på en link for at finde ud af mere, men i virkeligheden fører dette kun til en reklame eller et andet sted, hvor der ikke er nogen nyttig information. Selvom clickbait ofte bliver betragtet som negativt, fordi det kan være irriterende og svindelagtigt, kan det være effektivt for virksomheder og websteder, der ønsker at få mere trafik.

Hvorfor er Clickbait vigtigt?

Det er vigtigt at have et stærkt online brand, og en af de bedste måder at gøre dette på er ved at bruge clickbait. Clickbait er når man bruger skræmmende eller spændende overskrifter til at lokke folk ind på ens hjemmeside eller blog. Dette er en fantastisk måde at få trafik på ens hjemmeside, og det kan også være en god måde at tjene penge på, hvis man vælger at bruge reklamer. Clickbait er dog ikke kun vigtigt af forretningsmæssige årsager, men det er også vigtigt for at skabe en stærk online tilstedeværelse. Hvis man ikke bruger clickbait, kan man hurtigt blive overhalet af andre, der gør det.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.