Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er FTP?

FTP står for “File Transfer Protocol” og er en simpelt protokol, der tillader overførsel af filer mellem to computere. FTP er normalt brugt til at overføre web-sider og andre filer fra en webserver til en bruger-pc. Overførslen foregår typisk over en TCP/IP-forbindelse.

Læsetid: 2 minutter

Hvad betyder FTP?

FTP (File Transfer Protocol) er en standardprotokol, der bruges til at overføre filer mellem en client og en server. FTP fungerer ved at oprette en forbindelse mellem en FTP-server og en FTP-client, hvorved filer kan blive overført mellem de to. FTP er ofte brugt til at overføre store filer, såsom videoer og billeder, fra en server til en client, eller fra en client til en server.

Hvordan bruges FTP?

FTP er en af de mest anvendte metoder til at overføre filer mellem to computere. FTP er en klient/server-protokol, hvilket betyder, at der er en server, som gemmer de filer, som skal overføres, og en klient, der forbinder til serveren for at downloade eller uploade filer.

For at forbinde til en FTP-server skal man bruge en FTP-klient. Der findes mange forskellige typer af FTP-klienter, både gratis og kommercielle. Nogle af de mest populære er FileZilla, WinSCP og Cyberduck.

Når man har oprettet forbindelse til en FTP-server, vil man normalt få vist en liste over de filer og mapper, der er tilgængelige på serveren. Fra her kan man downloade eller uploade filer ved at trække dem til eller fra klienten.

FTP er en af de mest anvendte metoder til at overføre filer, fordi det er hurtigt, pålideligt og enkelt at bruge.

Hvorfor er FTP vigtigt?

FTP er vigtigt fordi det gør det muligt for folk at sende og modtage filer over Internettet. FTP er også vigtigt fordi det giver folk mulighed for at dele filer med andre. FTP gør det også muligt for folk at oprette og vedligeholde hjemmesider.

FTP er en af de mest almindelige protokoller, der bruges til at overføre filer, og det er også en af de mest pålidelige. FTP er også en af de hurtigste protokoller til at overføre filer. FTP er også en af de sikreste protokoller, og det er derfor, det er så vigtigt.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.