Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er HTML?

HTML (HyperText Markup Language) er en standard markup-sprog, der bruges til at skabe websider. Markup-sproget giver instruktioner til browseren om, hvordan websiden skal vises og fungere. HTML-dokumenter indeholder normalt hyperlinks, der giver brugeren mulighed for at navigere mellem siderne på internettet.
HTML blev skabt af Tim Berners-Lee i 1991, og den første version af HTML blev offentliggjort i 1992. HTML har gennemgået mange forandringer siden da, og den seneste version af HTML er HTML5.
HTML-sproget består af en række elementer, der hver især har en specifik funktion. De fleste elementer består af start- og sluttag, der indeholder teksten eller andre elementer. Nogle elementer, såsom og
, har kun en starttag, og andre elementer, såsom , har ingen tagger.
HTML-elementer kan have attributter, der giver yderligere information om elementet. For eksempel kan et -element have en “src”-attribut, der angiver hvilken fil der skal vises som billede.
Browsere kan vise HTML-dokumenter på forskellige måder, men de fleste browsere viser dokumenterne på en lignende måde.

Læsetid: 2 minutter

HTML betydning

HTML står for “Hyper Text Markup Language”. Det er en standard markup sprog, der bruges til at skabe websider. HTML blev oprindeligt udviklet af Tim Berners-Lee i 1991, og er blevet forbedret og udvidet gennem årene af et stort netværk af forfattere og udviklere.

HTML består af en række elementer, der bruges til at markere op webstedets indhold. De fleste elementer har start- og sluttags, f.eks. & lt; h1 & gt; og & lt; / h1 & gt;. Nogle elementer, såsom & lt; br & gt; og & lt; hr & gt;, har kun en starttag.

Elementerne kan indeholde andre elementer, som f.eks. & lt; p & gt; (afsnit) og & lt; li & gt; (punkt i en liste). De fleste elementer kan også indeholde tekst eller andre medier, såsom billeder eller videoer.

HTML-elementerne bliver normalt vist af en webbrowser, sådan som de er skrevet i kildekoden, men nogle elementer kan have deres udseende ændret ved hjælp af CSS (Cascading Style Sheets).

Hvordan bruges HTML?

HTML står for Hyper Text Markup Language, og det er en standard markup sprog, der bruges til at skabe websider. HTML bruges til at strukturere og formatere indholdet af en hjemmeside, og det er også det sprog, der bruges til at tilføje hyperlinks til websider. Hyperlinks gør det muligt for brugere at navigere fra én hjemmeside til en anden. HTML-dokumenter består af en række tags, der fortæller browseren, hvordan indholdet på siden skal vises. De fleste HTML-tags har en starttag og en sluttag. Starttaggen fortæller browseren, hvad der skal ske, og sluttaggen markerer slutningen på denne handling.

Hvorfor er HTML vigtigt?

HTML er det grundlæggende sprog, der bruges til at bygge hjemmesider. Uden HTML ville hjemmesiderne ikke eksistere. HTML gør det muligt for os at strukturere indholdet på en hjemmeside og giver os mulighed for at tilføje billeder, videoer, tekst og links. HTML er altså et afgørende element i enhver hjemmeside.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.