Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er kvalitativt data?

Kvalitativt data er data, der ikke kan måles eller vejes. Det er data, der beskriver egenskaber, og som ikke kan reduceres til tal. Kvalitativt data kan være ord eller billeder, og det kan være svært at analysere.

Læsetid: 1 minut

Hvad betyder kvalitativt data?

Kvalitativt data er data, der kan beskrives med ord eller tal, men ikke nødvendigvis begge dele. Kvalitativt data kan beskrives med ord som f.eks. “høj”, “lav” eller “mellem” eller med tal som f.eks. 1, 2 eller 3. Kvalitativt data kan også beskrives med en kombination af ord og tal, f.eks. “høj 1”, “lav 2” eller “mellem 3”.

Hvordan bruges kvalitativt data?

Kvalitativt data bruges ofte til at undersøge menneskers motiver, holdninger og adfærd. Kvalitativt data indsamles typisk gennem observationer og interviews, og kan give et dybere indblik i et emne end kvalitativt data.

Hvorfor er kvalitativt data vigtigt?

Kvalitativt data er vigtigt, fordi det giver os mulighed for at forstå de menneskelige aspekter af et problem. Det kan hjælpe os med at se ting fra et andet perspektiv og forstå, hvordan andre mennesker oplever verden. Kvalitativt data kan også hjælpe os med at finde ud af, hvad der motiverer mennesker til at gøre de ting, de gør.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.