Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er kvantitativt data?

Kvantitativt data er data, der kan måles og dermed kan inddeles i kategorier. Dette gør det muligt at sammenligne og analysere dataene.

Læsetid: 1 minut

Kvantitativt data definition

Kvantitativt data er data der kan måles og vejes. Dette kan f.eks. være antallet af personer der køber et produkt, hvor meget af et produkt der bliver købt, eller hvor hurtigt et produkt sælger. Kvantitativt data kan bruges til at finde ud af trends og mønstre i forbruget, og dermed også hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Hvordan bruges kvantitativt data?

Kvantitativt data bruges til at måle noget. Det kan være alt fra hvor mange mennesker der er i en butik til hvor meget et firma tjener. Kvantitativt data kan bruges til at finde ud af trends og mønstre.

Hvorfor er kvantitativt data vigtigt?

Det er vigtigt at have styr på sin virksomheds kvantitativt data, da det giver et klart billede af virksomhedens præstationer. Med kvantitativt data kan man se, hvor mange kunder man har, hvor meget man sælger for, hvor mange produkter der sælges, osv. Dette giver et klart billede af, hvor godt virksomheden klarer sig, og hvor der er plads til forbedringer.

Udover at give et klart billede af virksomhedens præstationer, så giver kvantitativt data også mulighed for at undersøge mønstre og trends. Dette kan være til stor nytte, når man skal planlægge fremtidige strategier. For eksempel, hvis man ser en stigning i antallet af solgte produkter, kan man bruge dette til at planlægge en markedsføringskampagne, der fokuserer på at sælge endnu flere produkter. På denne måde kan man hele tiden være en skridt foran konkurrenterne.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.