Få profitabel vækst
Tilbage til marketingordbogen

Hvad er Pixel?

Pixel er et lille stykke af et billede, der normalt består af en farve eller et lys. Nogle gange kan et pixel også være transparent. Pixels er de små stykker, der sammen danner et digitalt billede, og de kan ses med det blotte øje, når man ser på en computer- eller tv-skærm.
Pixel størrelsen afhænger af, hvor tæt de er placeret på hinanden. De fleste skærme har omkring 72 pixels per tomme (ppi), men nogle skærme, såsom Retina-skærme, har flere pixels per tomme, hvilket gør dem skarpere og mere detaljerede.

Læsetid: 1 minut

Pixel definition

Pixel er en forkortelse for “picture element”. Pixel er en enhed af billede, der svarer til et lille stykke farvet på papir. På en computer-skærm, vil der være mange pixels, der er arrangeret i en bestemt rækkefølge til at danne et billede. Hvert pixel har en bestemt farve, og når alle pixels er kombineret, vil de danne det endelige billede.

Hvordan bruges Pixel?

En pixel er en enhed af lys, der anvendes i digital fotografering og videoredigering. Pixel står for “picture element”. De fleste fotografiske billeder og videoer består af en række pixels, der er arrangeret i en række rækker og kolonner. Når du zoomer ind på et fotografi eller en video, kan du se de enkelte pixels.

Spændende viden i præcis det format, du har lyst til

210 Trustpilot ratings
4,9
30 Google ratings
5,0
90 Facebook ratings
5,0
30+ dedikerede Google-specialister
Vækstet mere end 500 kunder siden 2015
Få dominans på Google

Klar på profitabel vækst?

Få profitabel vækst på Google med os som solid skaleringspartner. Vi ser og udnytter synergierne mellem Google Ads og SEO.